Google vil levere varer med droner i Finland

Til foråret begynder Googles søsterselskab Wing at levere varer i Finland med droner. Wing har drevet servicen som et forsøg i Australien og USA og har leveret tusinder af pakker.
Nu skal tjenesten prøves af i et koldere klima.

Hvis man vil bestille en vare til dronelevering, bruger man naturligvis en app, der viser, hvilke lokale virksomheder, der tilbyder at sende varer via drone. Når man har bestilt varerne, flyver en drone automatisk hen til butikken, hvor den holder sig svævende i 7 meters højde.
 
Dronen sænker en line med krog ned, og leverandøren fæstner en af de særlige leveringskasser med varen i. Så trækker dronen linen op og flyver hen til kunden, hvor varen bliver sænket og automatisk løsnet.
 
Dronen kan fragte op til halvandet kilo, og flyve op til 20 km på en tur. I praksis betyder det, at varerne typisk leveres på 6-10 minutter.
 
Det hele foregår automatisk. Dronerne er autonome, de planlægger selv deres rute og navigerer undervej. Der er ganske vist en menneskelig pilot, som overvåger alle dronerne i systemet, men piloten sidder ikke og styrer den enkelte drone.

I Australien har Wing i halvandet år tilbudt dronelevering i en forstad til Canberra, der ligger ca. 250 km. syd for Sydney. Selve leverancen er gratis, men folk skal betale for de varer, de bestiller. Til dato har Wing foretaget over 2000 leverancer der.
 
Det viser sig, at medicin og take-away mad er de mest populære varer. Andre hyppige anvendelser er folk. der får leveret solcreme, når de ligger ved stranden, og børnefamilier og ældre, der får leveret håndkøbsmedicin eller batterier. Mange brugere bestiller take-away mad, brød eller desserter.
 
Og så er der forbløffende mange, der bestiller kaffe to-go: Alexa Dennett siger, at mange mødre har så travlt med at få børnene afsted om morgenen, at de foretrækker at bestille en kop god kaffe med drone.
 

Login