Grundfos efterlyser mere regulering

De strenge danske krav til rent drikkevand gør danske vandkompetencer til verdens bedste. Netop derfor efterlyser Grundfos skrappere lovkrav til vandbranchen. Miljøministeren lover nye tiltag.

Danmarks største eksportør inden for produkter og løsninger på vandområdet, Grundfos, efterlyser skrappere lovkrav til vandbranchen. For det er de strenge krav til rent dansk drikkevand og kravene til, at vi renser vores spildevand efter brug, der er direkte årsag til, at danske vandkompetencer i dag er blandt verdens bedste. Og hvis vi skal forblive i den globale elite, skal der til stadighed stilles flere krav, lyder den usædvanlige opfordring fra Grundfos.

”Vi er en af de få virksomheder, der tror på, at regulering kan være af det gode. Det kan bestemt også være af det mindre gode. Men når det gælder vandområdet, så er det af det gode. For vores selvforståelses skyld og for vores eksportmuligheder fremover er vi derfor nødt til at være fremme i skoene på reguleringen,” siger Kim Nøhr Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos.

Et godt eksempel er EU’s energieffektiviseringsdirektiv, der i dag har et par år på bagen. Det skubbede på efterspørgslen af energieffektive løsninger og kopieres nu af både amerikanere og kinesere.

Login