Her er techgiganternes bud på virtual reality

At dømme ud fra de produkter de globale it-giganter allerede har eller planlægger snart at lancere, bliver 2018 året, hvor VR og AR får sit folkelige gennembrug.

Udviklingen af VR og AR domineres af den samme håndfuld globale it-giganter, som præger så mange andre områder af den teknologiske udvikling. Google, Facebook, Microsoft og Apple er de væsentligste spillere, sammen med Samsung, Sony og HTC.

Googles virtual reality-tjenester er samlet under titlen ’Virtual reality for alle’. Her kan man gå på opdagelse i Daydream, der er Googles platform for programmer, spil, 360-graders-verdener og andre oplevelser designet til virtual reality-briller. Daydream svarer lidt til Apples App Store, nogle programmer er gratis, mens andre koster penge.

For nogle år siden forsøgte Google sig med Google Glass, en let augmented reality-brille, som bl.a. rummede et videokamera. Glass blev lanceret som et produkt til almindelige forbrugere, men det viste sig, dels at mange følte sig som en nørd ved at gå rundt med brillerne på, og dels at andre følte sig belurede af den, der bar brillen.

Login