Hvordan skal vi regulere den digitale teknologi?

Det er ikke nemt at skabe globalt samarbejde og forståelse for hvordan man sikrer at den teknologiske udvikling kommer alle til gavn.
FN, World Economic Forum og den danske tech-ambassadør arbejder på problemet. Selv koreanerne er begyndt at stille spørgsmål ved udviklingen.

Peter Hesseldahl

Teknologien udvikler sig så hurtigt, at politikerne har svært ved at følge med.
Hvordan skal man regulere, så kunstigt intelligente maskiner ikke overtager kontrollen? Hvem skal eje de mange data, der er den digitale økonomis råstof? Hvordan beskatter man de digitale giganter? Hvordan sikrer man at alle har adgang til ny teknologi og at den er til gavn for alle?

Det er super-vigtige spørgsmål, men lige nu er der ikke rigtigt nogen globale systemer til at håndtere dem. Det er noget af det, den danske tech-ambassadør Casper Klynge arbejder på gennem Danmarks såkaldte ”techplomacy” indsats. Men også FN og World Economic Forum har store projekter i gang, som forsøger at finde frem til ingredienserne i fremtidens ”digital governance”.

Vi har talt med alle tre spillere, og hørt hvad de har af ideer til at regulere den hastige teknologiske udvikling.

Men kan Danmark overhovedet komme med noget til debatten om global styring af teknologi? Ja, siger Casper Klynge, vi har masser at byde på, og der bliver lyttet til de danske ideer om en mere menneskelig og inkluderende tilgang til regulering. Vi har et interview med ambassadøren om den danske tilgang til teknologi.
 
I Korea går det stærkt med udviklingen af robotter. Et løst regnestykke viser, at der i dag udføres næsten lige så meget arbejde i industrien af robotter som af mennesker.

Men som Martin Rune Hoxer fra Innovation Centre Denmark i Seoul fortæller i dagens klumme, så begynder koreanerne også at blive nervøse for at robotterne skal gøre dem arbejdsløse, og derfor har Korea som det første land indført en skat på robotter.
 
God fornøjelse med læsningen!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu