Industri 4.0 syretest: Er din topledelse mentalt agil?

Mange ledere er dårligt rustet til den eksponentielle udvikling, der sker inden for industri 4.0, viser undersøgelser fra bestyrelsesnetværket Board Network. ”Det gælder om at sikre, at man har topledere, der er mentalt agile,” siger Jakob Stengel, direktør for Board Network.

Advarsel: Er du hvid, hankøn, topleder i en dansk virksomhed og mellem 55 og 70 år, så bliver dette interview hård kost for dig at komme igennem. For så er du lige netop prototypen på den type leder, som risikerer at udgøre en stopklods for, at danske virksomheder kan gribe mulighederne i den fjerde industrielle revolution – i folkemunde industri 4.0.

Det mener Jakob Stengel, stifter af og direktør i bestyrelsesnetværket Board Network samt managing partner i headhunterfirmaet Case Rose, der har specialiseret sig i bestyrelsesrekruttering.

Hans erfaring er, at danske bestyrelser og topledelser lider under at være alt for lidt mangfoldige – både køns-, uddannelses-, alders- og nationalitetsmæssigt – og under, at de tænker for lineært i en verden, der udvikler sig eksponentielt. 

Login