VR og AR på fremtidens arbejdsplads :: Israelere vil have dansk foodtech :: VR giver kroner i nødhjælpskassen

Der er stor israelsk interesse for dansk ekspertise inden for fødevare- og landbrugsteknologi. 360 graders VR-optagelser fra krigs- og flygtningeområder øger folks lyst til at støtte frivillige nødhjælps organisationer. Og så skal fremtidens medarbejder være ekstremt fleksibel, fordi hun skal kunne blande det virkelige med det virtuelle.

Peter Hesseldahl

Det israelske high-tech vidensbælte, som strækker sig fra Haifa til Tel Aviv, er et af verdens førende innovationsmiljøer.

Det huser en lang række multinationale selskabers udviklingsafdelinger, og en underskov af særdeles stærke israelske selskaber indenfor områder som kunstig intelligens, selvkørende biler, sundhedsteknologi og fintech.

Som Tue David Bak, leder af Innovation Centre Denmark i Tel Aviv, fortæller i dagens klumme, er der også en stærk forskningsklynge omkring fødevarer, og meget tyder på, at der kan være gode matches til danske fødevarevirksomheder, der har meget af den ekspertise, som israelerne efterspørger.

Når man ser 360 graders film med virtual reality-briller på, kan man virkelig føle sig hensat til et andet sted. Det er et ’dybt’ medie, der kræver en del mere koncentration end at se videoklip på Facebook.

Det svenske produktionsselskab SceneThere har specialiseret sig i 360 graders produktioner, der giver os alle en chance for at besøge ellers ufremkommelige steder som Nordkorea, en favela i Brasilien eller en flygtningelejr i Bangladesh beboet af rohingyaer på flugt fra styret i Myanmar.

Netop den slags VR-optagelser er relevante for nødhjælpsorganisationer eller andre, der vil skabe opmærksomhed om en sag. Undersøgelser viser, at lysten til at donere penge stiger med en faktor tre, efter at man med egne øjne har set VR-optagelser fra f.eks. en flygtningelejr.

Min kollega Andreas Reinholt Hansen har besøgt SceneThere i Malmø, hvor han blandt andet kom på en VR-tur til Nordkorea. Den tur kan du også tage på, selv om du ikke lige har dine VR-briller inden for rækkevidde, ved at klikke her.

Endelig har vi en artikel om, hvordan virtual og augmented reality er ved at rykke ind på mange arbejdspladser, hvor teknologierne kan understøtte medarbejderen som en integreret del af industri 4.0.

Virksomheder som Grundfos og Siemens Gamesa har allerede taget teknologierne til sig og anvender dem bl.a. til at oplære medarbejdere mere effektivt.

God læselyst!

Peter Hesseldahl

Redaktør, MM Next 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu