Ja, det ville være godt med et dataetisk råd!

Reportage fra konference om dataetik :: Tøbrud i det dansk-indiske samarbejde :: Google er ikke uovervindelig…. men næsten

Mandag Morgen og Altinget stod bag en stor konference onsdag om dataetik. En fyldt sal i det nye BLOX i København lyttede til indlæg fra bl.a. Facebooks nye Head of Public Policy i Norden og Benelux, Martin Ruby, undervisningsminister Merete Riisager (LA) og en række politiske ordfører, forskere og eksperter. Mødet sluttede med en afstemning i salen om, hvorvidt vi bør have et dataetisk råd i Danmark. Og resultatet blev et meget klart ja. Klaus Dalgas rapporterer.


Danmark og Indien har været på kant i mange år på grund af striden om udleveringen af Niels Holck til retsforfølgelse i Indien. Men nu lader der til at være et tøbrud. Forleden underskrev den danske og den indiske forskningsminister en aftale om samarbejde om forskning inden for vand og energi. Og parterne fremhævede ligefrem de gode relationer. Læs om forbedringerne her.


Google, Facebook, Apple og de andre techgiganter er så store og har så enorme ressourcer, at det for folk med opfinder- og iværksætterdrømme kan være fristende bare at give op på forhånd, fordi Google jo alligevel og udkonkurrerer alle med noget, der er langt større og smartere. Men kun en tåbe frygter Google, skriver Jonathan Løw i dagens klumme, hvor han peger på nogle af de svagheder, som giganterne har i forhold til f.eks. udvikling, er svagheder, som kan give små startups håb om markedsandele og mulighed for at komme ind på den store spillebane. Læs mere her.

Forrige artikel Stor politisk opbakning til ny dataetisk institution Stor politisk opbakning til ny dataetisk institution Næste artikel Dansk programmørbiks skal uddanne 100.000 flygtninge Dansk programmørbiks skal uddanne 100.000 flygtninge