Kapitalfonde jagter profit med etik

Risikoen for at begå imagemæssige brølere presser nu danske kapitalfonde til at skrue op for den etiske profil.Investorer, medarbejdere og kunders krav til virksomheders sociale ansvar vokser, og dermed er bundlinjen i fare. Den nye udvikling blandt nogle af de mest kyniske og profithungrende investorer er endnu et tegn på, at båndet mellem hårde finansielle resultater og en høj grad af bæredygtighed bliver stærkere, mener eksperter.

En af de historisk set mest udskældte og kortsigtede ejerformer – kapitalfondene – bliver nu frontløbere inden for bæredygtighed og høj etik.

Kapitalfondene, der ellers er mest kendt for at jagte hurtig profit med kortsigtede ejerskaber på 3-5 år, er på blot få år blevet tvunget til at få øjnene op for, at der er profit i at opføre sig ordentligt. Og det er en udvikling, der har taget fart især i årene efter finanskrisen, lyder meldingen fra flere fonde, som Mandag Morgen har talt med.

“Vi går meget op i corporate social responsibility (CSR), blandt andet fordi der også er god forretning i det. Vi ejer virksomheder, der er underleverandører til større virksomheder, og der viser CSR sig at være en parameter, der gør, at vi kan vinde ordrer,” siger Jan Johan Kühl, der er managing partner i Polaris Private Equity.

Login