Overblik: Kina er et kæmpe marked for undervisningsteknologi

Partierne flirter med de sociale mediers 'influencers' for at nå førstegangsvælgerne.
Finsk fremtidsvision med plads til gråt hår og uldne sweatre.

Peter Hesseldahl

Forleden så vi på, hvordan Mette Frederiksen har allieret sig med et par unge 'influencers' og produceret en stribe små videoindslag, som målrettet vises på Snapchat og YouTube til unge.
 
Det er ikke kun socialdemokraterne, der bruger influencers til at nå de yngre. Liberal Alliances formand, udenrigsminister Anders Samuelsen lavede en video med youtuberen Albert Dyrlund, der har fået 163.000 visninger. Også Venstre, Konservative og SF har brugt influencers.
 
Vi har en analyse af partiernes bestræbelser på at nå førstegangsvælgerne gennem deres foretrukne medier.
 
I Kina investerer forældre meget kraftigt i deres børns uddannelse. Undersøgelser viser, at forældre bruger mellem 20 procent og 50 procent af deres midler på undervisning til deres barn (de fleste par har kun ét).

Det betyder, at der er et enormt marked for private virksomheder, der tilbyder undervisning. Et af dem er VIPKids, som i øjeblikket sælger engelsk sprogundervisning til en halv million kinesiske børn. Undervisningen leveres af 60.000 lærere i Canada og USA gennem internettet.
 
Der er hastig udvikling og store investeringer i den form for 'Ed-Tech', blandt andet laves der forsøg med at bruge kunstig intelligens til at rette, give karakterer og tilpasse undervisningen til den enkelte elev.
 
Det fortæller Martin Bech, innovationsattaché ved Innovation Centre Denmark (ICDK) i Shanghai i dagens klumme.
 
… Og så har vi fundet en flot video fra Finland, med en virkelig god visualisering af, hvordan superhurtige netværker, Internet of Things og augmented reality kan spille sammen i hverdagen anno 2030.

For en gang skyld en fremtidsvision, der ikke kun har masser af avanceret teknologi, men også folk med fuldskæg, strikket sweater og rygsæk.

Fremtiden er ikke kun befolket af fotomodeller i jakkesæt og højhælede sko.
 
God fornøjelse med læsningen!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu