Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Af Lars Thinggaard
CEO og formand i Milestone Systems

“Culture eats strategy for breakfast, operational excellence for lunch and everything else for dinner.”

Et citat, jeg faldt over på Google, og som mange af os formentlig kender – måske fordi det rammer noget essentielt i den måde, vi taler om kultur, udvikler og udlever den.

I en af mine tidligere klummer skrev jeg om, hvordan man som virksomhedsleder udstikker og fastholder en bestemt retning for sin virksomhed uden at gå på kompromis med en eksisterende virksomhedskultur, som man ønsker at bevare. 

Debatten om værdier og kultur er mere relevant end nogensinde i min virksomhed, i takt med at vores behov for nye medarbejdere vokser; vi er i gang med at indfri en ambition om blandt andet at øge vores udviklingskapacitet med 45 procent ved udgangen af 2019, og det stiller store krav til vores evne til at finde de rigtige mennesker på tværs af landegrænser.

Og vi er ikke ene om jagten på de bedste folk: Ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri mangler danske virksomheder ikke færre end 45.000 medarbejdere (2018). Et tal, der formentlig blot vil vokse de kommende år. 

Vi er mange om buddet, så det store spørgsmål er: Hvordan differentierer man sig selv – og sin virksomhedskultur – fra alle de andre, særligt når rekrutteringen også finder sted i andre lande, hvor krav og ønsker til en arbejdsplads ikke nødvendigvis er de samme som i Danmark?

For at finde svaret på dette har vi besluttet at kigge både indad og udad. Helt konkret ser vi nærmere på, hvad medarbejdere lægger vægt på, når de skal vælge ny arbejdsgiver, og samtidig har vi påbegyndt en større analyse og redefinition af vores interne kultur. For vi har indset, at hvis ikke vi ved, hvem vi selv er, hvordan skal vi så få potentielle medarbejdere til at vælge os frem for alle de andre?

Lad mig forklare lidt om vores tilgang, som muligvis ikke er unik, men som virker for os.

Ser andre det samme som os? 

Vi ved jo godt selv, hvorfor vi er en fed virksomhed at arbejde for, og hvorfor vores kolleger er vilde med vores virksomhedskultur. Den selvindsigt kan de fleste virksomheder formentlig nikke genkendende til. Men lur mig, om flertallet ved, hvad det præcist er, nye kolleger efterspørger, hvad de tænder på, og hvorfor de vælger en virksomhed frem for en anden.

Det var vi knap så sikre på, at vi vidste. Derfor søsatte vi sidste år et globalt employee value proposition-projekt, der skulle kaste lys over, hvad vores nuværende medarbejdere peger på som afgørende for deres valg af vores virksomhed, og hvad kandidater generelt lægger vægt på, når de skal vælge ny arbejdsgiver.

Formålet var at skabe en mere struktureret tilgang til rekruttering og fastholdelse af kandidater og optimere den måde, vi kommunikerer det, vi gerne vil have dem til at se: vores værdier, vores kultur, og hvorfor det at arbejde for os giver mening.

Derudover spurgte vi nuværende medarbejdere, hvordan de opfatter Milestone Systems som arbejdsgiver, og hvad de ser som vores styrker og svagheder.

Sidst men ikke mindst bad vi vores globale ledelsesteam om at konkretisere vores vision og mål, forklare, præcis hvilke kompetencer de mener vi har behov for, og hvilke medarbejderprofiler der passer bedst ind i virksomheden.

Analysearbejdet, der altså både bestod af input fra potentielle kandidater og input fra nuværende medarbejdere og ledere, gav os nogle klare ideer om, hvad kandidaterne efterspørger, herunder ”ledere, der understøtter medarbejderens faglige udvikling, et godt arbejdsmiljø og mulighederne for faglig uddannelse og udvikling”.

Blot et udpluk af al den uvurderlige data, vi fik fra undersøgelsen, som vi skal bruge de næste mange måneder på at analysere for bedre at forstå vores kommende medarbejdere og deres krav og ønsker.

Men én ting er at vide, hvad kandidater gerne vil have, og (heldigvis for os) at vide, at det rent faktisk er noget, vi kan tilbyde dem. En anden ting er at vide, hvem man selv er. For kulturen er bærende i forhold til evnen til at tiltrække – og fastholde – medarbejdere.

Ansæt efter kultur, træn for kompetencer

En undersøgelse blandt 55 virksomheder foretaget af Cubiks Netherlands for et par år siden viser, at ni ud af ti virksomheder havde afvist kandidater på grund af manglen på et såkaldt kulturelt match. I undersøgelsen defineres ”kulturelt match” som medarbejderens tilknytning eller ”connection” til virksomhedskulturen.

Undersøgelsen stiller i denne sammenhæng det relevante spørgsmål, hvorvidt virksomheder bør hire for culture and then train for skill. Det mener jeg, de bør. Og det er netop, hvad vi bestræber os på at gøre. Men for at vi kan hire for culture, skal vi forstå vores egen kultur endnu bedre. 

I Milestone Systems ved vi, at vi har en stærk kultur, og hvad der karakteriserer den, og vi tror på, at netop vores kultur kan være en større drivkraft for vores vækst og differentiere og styrke os i forhold til vores konkurrenter.

Vores innovative og entreprenante kultur er den samme som for 20 år siden, men som en nu (relativ) moden virksomhed med flere end 800 medarbejdere på globalt plan fordelt på 77 nationaliteter i 22 lande skal vi nu til at mestre kunsten at kunne skalere vores iværksætterånd og entreprenørskab.

Og det er faktisk ret sjovt!

Derfor begyndte vi sidste år et strategisk analysearbejde med vores eksisterende kultur for at forstå sammenhængen mellem vores værdier, vores adfærd og vores processer.

Baseret på interviews med ledere og medarbejdere definerede vi seks kulturelle dilemmaer og tilhørende guiding principles, som skal understøtte den adfærd, vi mener bedst passer til og understøtter vores kultur.

Et af dilemmaerne handler om, hvordan vi sikrer den bedst mulige faglige udvikling af vores medarbejdere, samtidig med at de daglige arbejdsopgaver varetages.

I vores guiding principle til dette dilemma beskriver vi blandt andet, hvordan vi bestræber os på at prioritere den løbende udvikling af vores medarbejdere, og at denne bør komme både medarbejderne og vores virksomhed til gode.

Og når balancegangen mellem udvikling og daglige opgaver bliver svær, forventes en konstruktiv feedback.

Et andet dilemma handler om balancegangen mellem individuel frihed og arbejdsprocesser.

I vores guiding principle til dette dilemma lyder det: ”Vi har behov for fælles processer, der understøtter informeret beslutningstagen, effektivt tvær-organisatorisk samarbejde og mere effektive arbejdsmetoder. De processer, vi arbejder under, må dog aldrig være på bekostning af kreativ frihed og åbenhed.” 

Flere dilemmaer er formuleret, og de dertilhørende guiding principles kommunikeres løbende ud i organisationen og debatteres ivrigt blandt medarbejderne. For vores kultur er noget, vi alle ejer, og noget, vi alle er med til at påvirke.

Det er vores opskrift på, hvordan vi bedst muligt fastholder det unikke, vi som virksomhed har, samtidig med at vi lærer at håndtere de udfordringer, der følger med, når man som virksomhed vokser.

Det, vi ved, og det, vi holder fast i, er, at det for os ikke nødvendigvis handler om at ansætte den bedste til at kode eller lave regnskab. Det handler om at finde de medarbejdere, som allerede bærer elementer af vores kultur i sig.

Resten skal nok komme.Lars Thinggaard

Tidligere adm. direktør i Milestone Systems, der laver software til videoovervågning. Han skriver i Mandag Morgen om investering og iværksætteri – og om at føre ledelsesteori ud i praksis.

LÆS MERE
Forrige artikel Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi Næste artikel Kina vil have verdens smarteste byer Kina vil have verdens smarteste byer
 • Anmeld

  joseph purse

  Klichéen holder. Kultur æder alt andet

  Kun hvis man abonnerer på strategi makrotrenden strategic management. Hvis man er old school og tror på strategic planning eller helt new school og tror på open strategy er kultur noget man helt naturligt arbejder med.

  At kultur spiser strategi til morgenmad er noget en MacKenzie konsulent har bredt ud for at skabe længere engagementer hos virksomheder og er således en sølle måde at forsøge at tjene flere penge på.

 • Anmeld

  twinkali

  twinkal

  I really like the way you have shared such kind of article and I was wondering for this such a long time.
  http://freegiftcardgenrator.com ||
  http://onlinefreegiftcodesgenerator.com ||
  http://realgiftcardgenerator.com ||
  http://topvideodownloader.com ||

 • Anmeld

  papayapr · new product launch branding

  new product launch branding

  Café web-based social networking showcasing includes observing web based life notices of your eatery. It's especially critical for recently opened eateries picking up the underlying footing both on the web and disconnected. Checking online networking makes reference to about your café increments, what internet based life arrive at they create, you see the most compelling sources that notice your eatery name (a powerful flood blogger? an online nourishment magazine.The quantity of social notices and their internet based life reach is spoken to on an outline with the goal that you can rapidly distinguish spikes in volume of notices and web based life reach.
  visit website: https://www.papayapr.com.au/branding-design/

 • Anmeld

  justingatsz · justingatsz

  justingatsz

  There are different explanations behind the decision of the gadgets in light of the fact that the OS gives the client a chance to pick their very own degree of customization.
  https://community.cisco.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/898169

 • Anmeld

  pinoybaytvz · pinoybaytvz

  Pinoy Tambayan

  Due to its quality in youthful demos, Friends had the option to charge right around three fold the amount of for a business as Murder, She Wrote, despite the fact that the two arrangement had comparative all out watcher numbers during the seasons they were reporting in real time together.

 • Anmeld

  Totositesplay · Totositesplay

  Totositesplay

  , For example, Las Vegas, Nevada, or on betting travels through self-serve stands. They take wagers "direct front", which means the bettor must compensation the sportsbook before putting down the wager. Unlawful bookies, because of the idea of their business, can work anyplace however just require cash from losing bettors and don't require the bet cash in advance, making the plausibility of obligation to the bookie from the bettor. This makes various other criminal components, consequently promoting their lawlessness. https://anjun1.net/

 • Anmeld

  Link exchange name · Link exchange name

  https://link-exchange.name

  Steadfastness reward
  It is one thing to join in a stage and another to hold returning which is for the most part what makes site proprietors glad. As a methods for acknowledging players and compensating them, most site proprietors consistently do as such through the devotion remunerate extra projects. It generally about the quantity of levels a player has and the more take part by wagering or saving, the level increments.
  Access here: https://link-exchange.name

 • Anmeld

  Soccergamb · empresasdebizkaia.com

  empresasdebizkaia.com

  Envision you're at home on a Sunday evening, trusting that the major event will begin. You discover that the headliner for one of the groups has grabbed damage during the warm-up, so they won't play. You choose that the other group is currently prone to win, so you choose to wager on them. https://www.empresasdebizkaia.com/

 • Anmeld

  gadgetsSS123 · mobile

  mobile

  it is an online free motion picture gushing stage that has an immense gathering of value films and TV appears. Clients from over the world visit their site for stimulation as they have most loved motion pictures for all age individuals.
  http://techolla.com/

 • Anmeld

  SHAREit · SHAREit

  SHAREit

  You discover that the headliner for one of the groups has grabbed damage during the warm-up, so they won't play. https://shareits.xyz/

 • Anmeld

  kissprcomzz · kissprcomzz

  kissprcomzz

  Upgrading a site may include altering its substance, including content, adjusting HTML, and related coding to both increment its pertinence to explicit watchwords and to evacuate boundaries to the ordering exercises of pursuit engines.[citation needed] Promoting a site to expand the quantity of backlinks, or inbound connections, is another SEO strategy. By May 2015, versatile pursuit had outperformed work area search.

  https://kissprcom-web-site-design-seo.business.site/

 • Anmeld

  ntwortycm · networthey

  networthey


  This site has been built up as an educational apparatus for aviation experts. We will likely form a site containing helpful data for engineers occupied with the structure, testing and creation of aviation vehicles, equipment and programming.

  https://networthey.com

 • Anmeld

  apk · APK Tutorials

  apk

  This website is with complete information about APK Tutorials https://apkmoto.com/

 • Anmeld

  best perfume for women · best perfume for women

  best perfume for women

  Paris Hilton is one of the VIPs that have wandered into the scent making business. The Can for ladies by Paris Hilton is a fragrance that has been planned with a pinch of fruity notes and a mix of woodsy aroma. The fundamental fixings incorporate orange bloom, nectarine, cassis, wild orchid, golden, clementine blossom, and woods. https://trabeauli.com/best-perfumes-for-women/

 • Anmeld

  instyufc · buy real facebook followers

  buy real facebook followers

  Going past unprecedented, GetAllSMM likewise helps in bringing free facebook supporters to your profile or page. We will fill your locale with an Active base of genuine facebook individuals. Being REAL, these fans will connect with your ordinary posts, respond to them with likes, remark their perspectives on them, and offer them with your companions. Those offers will present to you a huge amount of free Facebook supporters at no expense.

  https://getallsmm.com/buy-facebook-followers/

 • Anmeld

  carefulmotherr · chicco keyfit 30 zip vs keyfit 30 magic

  carefulmotherr

  Chicco Keyfit 30 Zip Air and Keyfit 30 Zip accompany brisk expel seat cushion that is likewise machine launderable so It's anything but difficult to clean those two newborn child vehicle seats when They get filthy. They are additionally finished with Premium Zip-on Visor, Zip-off Canopy and Zip-around Boot. Speed on Visor is the capacity to expand the overhang for expanded inclusion, while Zip-off Canopy is the capacity to take the shade and seat cushion off for machine wash while Zip-around boot is the extra boot that effectively flash on and off that is likewise machine launderable. https://carefulmother.com/chicco-keyfit-30-zip-vs-keyfit-30-magic/

 • Anmeld

  rishi · Best blog

  Best app

  Thanks for sharing.I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.Great websites!
  https://shareits.xyz/download-shareit-pc/" rel="nofollow">https://shareits.xyz/download-shareit-pc/
  https://shareits.xyz/

 • Anmeld

  Apk · Apk

  Apk

  Hotstar Premium highlights the most recent American TV Shows and Movies. Premium membership is required after the one-month free preliminary. You can utilize your telephone information or WiFi to play recordings and stream media on Hotstar.

 • Anmeld

  skymrkt1 · blue world city islamabad

  blue world city islamabad

  The general public additionally incorporates extravagance offices like Spa clubs and freshwater pools. The Spa Clubs incorporate helpful schedules and de-stress medicines for the inhabitants. These not just add to the extravagance part of the network however give an incredible method to improve subjective and general health.

 • Anmeld

  skymrkt1 · blue world city islamabad

  blue world city islamabad

  The general public additionally incorporates extravagance offices like Spa clubs and freshwater pools. The Spa Clubs incorporate helpful schedules and de-stress medicines for the inhabitants. These not just add to the extravagance part of the network however give an incredible method to improve subjective and general health.
  https://skymarketing.com.pk/rawalpindi/blue-world-city/

 • Anmeld

  capitalcty capitalcty · capital smart city islamabad

  capital smart city islamabad

  Capital Smart City Islamabad (CSC) arranged close to Islamabad International Airport is an activity of Future Developments Holdings (Pvt) Limited (FDH), which is one of the main land designers and resource the board organization working in Pakistan to grow new cutting edge brilliant urban areas with a center not exclusively to give extravagance living yet in addition equivalent financial commitments. https://skymarketing.com.pk/islamabad/capital-smart-city/

 • Anmeld

  farmingsimulator · farmingsimulator

  farmingsimulator

  Each one of those ranchers who previously culminated the craft of developing and reaping wheat, canola, corn and numerous other yield plants would now be able to set out to deliver great oats and cotton! On the off chance that you would prefer not to represent considerable authority in horticulture alone
  https://farmingsimulator20.com/

 • Anmeld

  Florah Melda · JoLaw Assignment Writing Services urnalism Assignment Writing Services

  Law Assignment Writing Services

  Law Assignment Help Services has become popular in recent years since students are able to acquire their Business Law Assignment Help and Law Research Paper Services Online.
  https://www.meldaresearch.com/

 • Anmeld

  escortsservice · escortsservice

  escortsservice

  Can be designated for gigantic occasions parties, prestigious Escorts in kolkata forhuge administrations. Kindness flawless Kolkata Escorts are anticipating for you to take you to the most elevated level of delight. http://kolkataescorts.us/

 • Anmeld

  MovieHD12 · MovieHD12

  MovieHD12

  This component keeps your gadget opened at whatever point you are on a particular area. You can set the area effectively by its location or by physically setting it on the maps. When your telephone distinguished you are in your predetermined areas, your gadget won't require you any verification. This can be helpful particularly in the event that you set your predetermined area to your home or office. https://moviehdapk.me/

 • Anmeld

  SocialMedia · SocialMedia

  SocialMedia


  Watchword Research: If you need to create traffic through hunt, it's ideal to do catchphrase explore before you start composing. Along these lines, you can concentrate on watchwords for which a specific measure of search volume as of now exists – at the end of the day, compose toward themes (or discover catchphrase specialties!) that individuals are as of now scanning for data about.
  http://www.yeors.com/

 • Anmeld

  ufone internet packages Monthly · ufone internet packages Monthly

  ufone internet packages Monthly

  Internet Buckets at the best and most reasonable rates ever!. We will Ufone Internet Packages every day, week by week, month to month June July 2019 and Ufone call Packages subtleties accessible here. Check insight concerning web bundles 24 hours and 3g 4g bundles. Also, subtleties of ufone hourly web bundle are accessible here. Besides, ufone eid offer or ufone eid bundles check from here. Ufone is a Pakistani GSM cell specialist co-op. It was third versatile administrator to enter in Pakistan showcase. Pak Telecom Mobile Limited (PTML) or ufone began its administrations under the brand name Ufone in January 2001.

 • Anmeld

  americanlimoo · hire a limo

  hire a limo

  Locate a private vehicle ride to and from Chicago O'Hare International Airport (ORD), Chicago Midway International Airport (MDW), or around town in the Chicago territory. https://www.allamericanlimo.com/limo-service-near-me-limousine-service/ With a wide decision of dark vehicles, cars, town autos and SUVs, every client will get the highest caliber of client assistance gave by our expert, guaranteed private drivers.

 • Anmeld

  PSL 5 Schedule 2020 · PSL 5 Schedule 2020

  PSL 5 Schedule 2020

  There is a Full Schedule of PSL 5 matches. Six groups will take part in HBL PSL 5, Here is a Team-wise calendar 0f PSL 5.Still, you have an inquiry regarding the PSL 5 calendar timetable reach us. remark on your preferred Pakistan super alliance group. This is finished lates PSL Schedule with download choice. In any case, you have any inquiry drop in a remark. I will react as quickly as time permits.
  http://thepslt20.net

 • Anmeld

  SocialMedia · SocialMedia

  SocialMedia

  A guide is a more extended bit of substance that discloses in detail how to accomplish something. (Aides are regularly separated onto numerous pages, however it's a best practice to enable clients to see long substance as a solitary page in the event that they wish.) You can post a full guide on your site, or you can post a synopsis or passage, expecting guests to round out an enlistment structure to peruse the full guide. http://www.yeors.com/

 • Anmeld

  adharcardly · Aadhar Card Update

  Aadhar Card Update

  e-Aadhar is only the electronic adaptation of Aadhar card. The electronic rendition of your Aadhar is made online by UIDAI for simple and moment get to. The electronic duplicate is secret word secured and it is additionally carefully marked by the equipped authority of the UIDAI. All the data in your Aadhar will likewise be there on your e-Aadhar Card. In the present situation, everyone conveys a cell phone. So its a more intelligent decision to have e-Aadhar which comes helpful. It is anything but difficult to heft around with no dread of losing. The cardholder can download the e-Aadhar Card from the UIDAI website. More data on eAadhar can is given at eAadhar Information and Updates.

  https://aadhar-uidai.in/

 • Anmeld

  erobberzz · erobberzz

  erobberzz

  Bound administrations run since some other application (or the framework) has said that it needs to utilize the administration. This is essentially the administration giving an API to another procedure. The framework consequently knows there is a reliance between these https://www.erobber.in/2019/03/omegle-download.html procedures, so if process An is bound to an assistance in process B, it realizes that it needs to keep process B (and its administration) running for A. Further, in the event that procedure An is something the client thinks about, at that point it additionally knows to treat process B as something the client likewise thinks about.

 • Anmeld

  alicanerz · alicanerz

  alicanerz

  It's a perfect chance to arrange your ticket numbers with the result list. https://alicanertas.com/nagaland-state-lottery/ Congratulations to the people who have won gigantic around the start of today and better karma next time for the people who are up 'til now holding onto win enormous. Never lose trust.

 • Anmeld

  haidar ali · Interesting

  Nice

  An interesting discussion is worth comment. There's no doubt that that you need to write more about this topic, it might not be a taboo subject but generally people do not speak about these issues. To the next! Cheers!!
  https://biseresultsonline.com/pec-result-8th-class/

 • Anmeld

  azproducts

  azproducts azproducts

  Also, Applicants found that specific polymers creations can be utilized to give blocking decreasing layers when applied over the compostable polymer pieces having expanded adaptability, tear opposition, and cut obstruction. As utilized with regards to the current creation, blocking happens when polymer sythesis layers circuit or stay together.
  https://azproductguide.com/

 • Anmeld

  Techsolves

  Techsolves

  Apple ID encourages you to get to Apple's various administrations, for example, AppStore, Apple Music, FaceTime, iCloud, iMessage, iTunes and numerous other more. At whatever point you are approached to sign in to an alternate Apple Service, you can utilize a similar Apple ID of yours. You will be conceded to get to the administrations. You can likewise make your own record utilizing a similar Apple ID.
  https://www.tecksolving.com/login-itunes-icloud/

 • Anmeld

  producbabe

  producbabe

  Many changing tables come as table toppers that join to the highest point of a bureau. Changing table toppers that are not safely attached are perilous. Safety belts keep the topper set up. Utilizing wellbeing grapple equipment ties down the chest to the divider and shields it from falling over on your infant or youthful little child. Changing tables that crease are not as secure.
  https://babygearly.com/

 • Anmeld

  processlines · processlines

  processlines

  If you are Publix uses, accomplice or customer by then you ought to get to the Publix Passport self-organization section or Publix accomplice. Publix Passport Login help will with controlling you to pick up induction to your Publix.org account. Publix.org self-organization entrance sets up the store for your keeps an eye on the web. You should sign in to Publix association self-organization passage to see to what extent you have been worked, and how much pay you earned.
  https://www.publixoasis.net/

 • Anmeld

  saibaba · APPS for ios and android

  ban china apps

  This the best site for the Latest apks to download or to known the information about any apk.
  https://apkxtreme.com/acmarket-apk/
  https://apkxtreme.com/fmwhatsapp-apk/
  https://apkxtreme.com/teatv-apk/
  https://apkxtreme.com/morpheus-tv-apk/

 • Anmeld

  momo · Thank you

  Nice

  Excellent Blog! I would like to thank for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well.
  https://gbplusmod.com/download-fm-whatsapp-apk/

 • Anmeld

  vihaanjosh · Best way to earn money in short time..

  Best marketing subject

  https://www.intandemly.com/

 • Anmeld

  Matthias Richter

  thanks

  Very interesting post, thank you very much for the important information. I am trying to write something interesting on my blog too.
  https://richter0387.wixsite.com/glueckblog/post/nachrichten-zum-online-gl%C3%BCcksspiel-new-jersey-boom-wachstum-in-pennsylvania-mehr

22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

Sygehuse, kommuner og praktiserende læger skal samarbejde mere om patienterne. De har i ti år mødtes i 22 sundhedsklynger, der erbygget op omkring akutsygehuse i hele landet. Ingen har evalueret klyngernes arbejde. Alligevel kan de få en nøglerolle i en kommende reform.

Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?