Kraftig vækst i brugen af droner

Brugen af flyvende droner til professionel civil anvendelse er vokset eksplosivt, siden teknologien for cirka 10 år siden blev moden til kommerciel udbredelse, viser en analyse fra Teknologisk Institut.

Brugen af flyvende droner til professionel civil anvendelse er vokset eksplosivt, siden teknologien for cirka 10 år siden blev moden til kommerciel udbredelse. Det viser en kortlægning af brugen af droner inden for forskellige brancher i Danmark.

Selvom man i dag kan købe sig sin egen private drone i legetøjs- og hobbybutikker til rimelige penge, er potentialet i dronerne til professionel brug meget større. Der kommer konstant nye og spændende anvendelser af droner.

Teknologisk Institut har i perioden januar til oktober 2016 undersøgt antallet af godkendte droneoperatører, teknologi-leverandører og systemintegratorer. Antallet er vokset med ca. 30 procent til godt 400 professionelle virksomheder og organisationer i den danske drone-branche.

Brug af droner til luftfoto og videooptagelser tegner sig for godt halvdelen af de registrerede professionelle droneoperatører i Danmark, fx til brug ved TV- og filmoptagelser, ejendoms-mæglere og til events, hvor 212 virksomheder er registreret mod tidligere 137.

Men samtidig er der flere avancerede brugere af droner på vej. For eksempel er brugen af droner i byggebranchen og til geografisk landmåling mere end tredoblet fra 15 til 66 virksomheder.

Forventningerne blandt førende eksperter til udviklingen i det globale dronemarked er, at markedet de næste fem år vil stige fra omkring 700 millioner USD til 6,7 milliarder USD.

Hent PDF
Forrige artikel Et nyt hyperscale datacenter kan betyde 6.800 nye job Et nyt hyperscale datacenter kan betyde 6.800 nye job Næste artikel Robotterne truer handicappedes jobmuligheder Robotterne truer handicappedes jobmuligheder