Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

For at udvikle løsninger, der anvender maskinlæring og kunstig intelligens, er det afgørende at have adgang til store mængder data med en høj grad af varation – og det finder man netop i det indiske sundhedssystem.

Med et befolkningstal på over en milliard har indiske hospitaler overordentligt mange tilfælde af sukkersyge og kræft, og de registrerer langt flere forskellige sygdomsforløb og sygdomstyper, end hvad der ville være muligt med et lille datasæt som for eksempel det danske.

Indien har på den måde mange og forskelligartede datasæt om sygdomsudvikling, behandlingsresultater og effektiviteten af medicin, såvel som ’rå’ data i form af røntgenbilleder og blodprøver.

Det er blandt andet den overflod af data, der tiltrækker selskaber inden for kunstig intelligens til sundhedssektoren i Indien. Automatiserede diagnoser og testanalyser, patientsystemer, diagnoser bygget på prognoser og sygdomsforebyggelse er blot nogle af de felter, innovative firmaer i Indien beskæftiger sig med.
 
Hvor der indledningsvist var betænksomhed blandt fagfolk i sundhedssystemet, oplever Indien nu en stigende tendens til at teknologivirksomheder, startups og hospitaler arbejder sammen om at udvikle løsninger baseret på kunstig intelligens.
 
Et eksempel er Tricog Health, en AI-startup med fokus på hjertesygdomme. Firmaet er grundlagt af en kardiolog, en elektroingeniør og en ekspert i algoritmer, og de fokuserer på at levere hurtige diagnoser til hjertepatienter baseret på patientens elektrokardiografi (EKG).
 
En anden spændende virksomhed er Niramai, som er en AI-virksomhed, der tilbyder løsninger inden for brystkræft sporing og diagnose.

Niramai rejste for nyligt seks millioner dollars i serie A-finansiering. Virksomhedens medstifter og CEO Geetha Manjunath mener, at hospitaler og læger i Indien i stigende grad er åbne over for teknologiske interventioner og påpeger, at hospitalerne er klar til at deltage i både pilotprojekter og direkte kommercielle aktiviteter.
 
Det indiske tech-økosystem er stort og højt udviklet, og de fleste globale it-giganter har store udviklingsafdelinger der.

Microsoft og Google i Indien udvikler begge løsninger inden for sundhedsydelser med kunstig intelligens. Philips kører et startup-program for kunstig intelligens og sundhed, mens IBM har indgået et partnerskab med topuniversitetet Indian Institute of Technology Delhi om et flerårigt forskningssamarbejde, der skal udvikle AI-løsninger på tværs af alle sektorer, herunder sundhedssektoren.
 
Indien har hårdt brug for smarte løsninger, der kan gøre læger mere effektive, men kunstig intelligens er også relevant i mange andre sammenhænge. Teknologi-giganter, startups og regeringen i Indien arbejder også med AI som et afgørende element i at sikre adgang til services fra banker og på landbrugsområdet helt ude i de indiske landsbyer.

Den Indiske regering understøtter alt dette med en national AI-strategi, der fokuserer på AI’s samfundsmæssige gevinster og på AI-forskning.
 
Mulighederne for danske healthcare-virksomheder er mange. Ud over at være et åbent marked for ny sundhedsteknologi, tilbyder Indien også forskelligartede datasæt og en god infrastruktur til at køre tests.
 
Dataindsamling i Indien har dog sin egen kompleksitet, herunder problemer med varierende kvalitet og sammenlignelighed af data.

Flere indiske hospitaler arbejder af den grund på at kunne tilbyde færdigpakkede data- og valideringsløsninger rettet mod startup-virksomheder, der kan bruge dataen til at udvikle deres algoritmer. Indiske hospitaler ønsker at fungere som laboratorier for AI-løsninger.
 
De indiske datasæt kan hjælpe virksomheder med at identificere vigtige og komplekse problemstillinger, som ville være svære at opdage i mere traditionelle miljøer.
 
Kort sagt: Mulighederne inden for AI i Indien handler på den måde om mere end blot adgang til et stort marked. Det handler om adgang til stærkt diverse datasæt, komplekse problemer og solide testmuligheder.

Og så handler det selvfølgelig om en unik mulighed for at være med til at udvikle og sikre adgangen til sundhed for befolkningen i det, der snart – fra 2027 – vil være være verdens folkerigeste nation.
 

Forrige artikel Gyldne muligheder i Sydkorea for danske smart city-udviklere Gyldne muligheder i Sydkorea for danske smart city-udviklere Næste artikel Tre gode grunde til at søge lykken i Israels startup-miljø Tre gode grunde til at søge lykken i Israels startup-miljø
 • Anmeld

  192.168.1.254 · 192.168.1.254

  192.168.1.254

  When you gain permission to the switch's official limits, you'll have to find the console that allows a firmware update. All things considered, this will be found under the Administration tab. For unequivocal headings for Linisys switches, check here. Other switch dealers will have similiar headings open off their assistance pages. https://192-168-1-254iplogin.com/

 • Anmeld

  Products · Bestsolarproducts

  Bestsolarproducts

  Brookfield Renewable Partners): Renewable vitality powerhouse Brookfield Renewable Partners doesn't right now produce much sun oriented power. Generally speaking, the hydroelectric-centered organization creates just 4% of its power from the sun. In any case, that will change in the coming years. Two variables drive that see. Initially, the organization's parent, Brookfield Asset Management, framed a joint endeavor a year ago to create and work housetop sun based activities in China. The organization and its accomplice will introduce sunlight based boards on coordinations and business structures in the nation.

 • Anmeld

  Titanium tv · Titanium tv app

  Thanks for the best

  what he said is exactly right , very exciting to use this features in future.

 • Anmeld

  Titanium tv · Titanium tv app

  Thanks

  thank you ones again,
  https://www.titaniumtvapp.xyz/titanium-tv-pc/

 • Anmeld

  twinkali

  twinkal

  I really like the way you have shared such kind of article and I was wondering for this such a long time.
  http://freegiftcardgenrator.com ||
  http://onlinefreegiftcodesgenerator.com ||
  http://realgiftcardgenerator.com ||
  http://topvideodownloader.com ||

 • Anmeld

  Fcarsdeal · zero down car lots

  zero down car lots

  Notwithstanding, that doesn't modify the way that circumstances emerge in which you should get a vehicle with terrible credit. The reality remains that you can, indeed, get a vehicle for no cash down. Be that as it may, on the off chance that you need to is another issue altogether. Everybody can't manage the cost of the system for up front installments.

 • Anmeld

  Lucille F. Parham

  Great News

  This is one of the good articles you can find in the net explaining everything in detail regarding this I will must share this blog and the information i found here really has no value in money but more than it. https://mortalkombat.io/

 • Anmeld

  henry goyal

  Delta Store on PC

  This site is good for me..I learnt lot of things from here..Thanks for sharing..Delta app store is best app and it helps you to download all kinds of third party apps for free Click here for more info https://deltaemulatorapp.com/

 • Anmeld

  Whatsapp sniffer apk · Whatsapp sniffer apk

  Whatsapp sniffer apk

  Thanks for sharing us such an informative and useful article,https://whatsappsnifferapk.com/

22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

Sygehuse, kommuner og praktiserende læger skal samarbejde mere om patienterne. De har i ti år mødtes i 22 sundhedsklynger, der erbygget op omkring akutsygehuse i hele landet. Ingen har evalueret klyngernes arbejde. Alligevel kan de få en nøglerolle i en kommende reform.

Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?