Ledelsesprofessor: Organisationer bugner af fatale fejlantagelser

Igennem snart en menneskealder har en af verdens fremmeste ledelsestænkere, den canadiske professor Roger Martin, samlet eksempler på, hvordan fejlantagelser driver virksomheder og organisationer i forkerte retninger. Alligevel fortsætter vi alle med at begå fejlene. Vi er nødt til at have en mere videnskabelig tilgang til ledelse, mener han. 

Lad os begynde med at punktere, hvad der ifølge den canadiske ledelsesprofessor Roger Martin er en af de mest udbredte myter inden for ledelse.

”Vi har gået rundt og troet på, at hvis jeg giver dig en belønning, så sælger du mere. Men ved du hvad? Der er intet studie, der viser, at lønkompensation baseret på forskellige incitamenter virker. Er det ikke vildt?” siger Roger Martin, der i fjor blev kåret som verdens fremmeste ledelsestænker af organisationen Thinkers50.

I sidste uge var Roger Martin hovedtaler ved den internationale konference European Business Forum i Odense, der arrangeres af Thinkers50 hvert andet år. Her talte han bl.a. om det, han kalder for anomalier – altså at fakta afviger fra eksisterende paradigmer – og til dem hører f.eks. forestillingen om, at bonusløn eller anden anerkendelse skaber mere produktive medarbejdere.

Login