Mads Mikkelsen tjener ikke tusindvis af kroner på bitcoins

Skuespilleren Mads Mikkelsen fortæller, hvordan han dagligt tjener tusindvis af kroner på at investere i bitcoins, lyder det i artikel på nettet. Men artiklen er det rene svindel.

Mads Mikkelsen har slet ikke investeret i bitcoins, oplyser skuespillerens manager til TjekDet.
Mads Mikkelsen har slet ikke investeret i bitcoins, oplyser skuespillerens manager til TjekDet.Foto: Dylan Martinez/Ritzau Scanpix
Nikolaj Rodkjær Kristensen

”Lige nu tjener jeg flest penge på et nyt program kaldet Bitcoin Code til automatisk handel med kryptovaluta.”

Sådan skulle skuespilleren Mads Mikkelsen have sagt under et besøg i TV 2-programmet Go’ morgen Danmark. Det fremgår i hvert fald af en artikel, der prydes af Ekstra Bladets logo og som blandt andet spredes i opslag på social medier.

I artiklen forklarer Mads Mikkelsen videre, hvordan alle og enhver kan gøre ham kunsten efter.

Men artiklen er det rene opspind. Mads Mikkelsen har nemlig slet ikke investeret i bitcoins, oplyser skuespillerens manager Ulrich Møller-Jørgensen til TjekDet.

”Det kan jeg hermed afkræfte,” skriver Ulrich Møller-Jørgensen kort og godt i en mail.

Ser man på www-adressen, er det da også klart, at den falske nyhed ikke stammer fra Ekstra Bladets hjemmeside. Den er derimod at finde på adressen https://www.shibarr.com/.


Uddrag af fupartiklen om Mads Mikkelsens bitcoin-investeringer.

Svindel på samlebånd

Det er langt fra første gang danske kendisser og medier misbruges i sådanne falske nyheder på nettet.

De seneste måneder har TjekDet afsløret adskillige fupartikler, hvor kendte danskere ufrivilligt medvirker. Blandt andet Finn Nørbygaard, Preben Elkjær, Bjarne RiisNikolaj Coster-WaldauLars LarsenKarsten ReeKjeld Kirk KristiansenDovne RobertRasmus PaludanJørgen Leth og Mads Steffensen har været under svindlernes kærlige behandling.

Formålet med artiklerne er at lokke penge ud af godtroende danskere. Alle lover artiklerne, at man hurtigt kan tjene en formue ved at investere i en handelsplatform for bitcoins, og i løbet af artiklen er der links til en side, hvor man kan tilmelde sig platformen ved at indtaste sine kontooplysninger. Sidste år afprøvede TjekDet løftet om hurtig rigdom, og i den artikel kan du læse, hvad der sker, hvis man tilmelder sig “platformen”. 

Generelt gælder reglen, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det fup. 

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank. 

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

Omtalte personer

Mads Mikkelsen

Skuespiller
skuespiller (Aarhus Teaterskole 1996)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu