Man skal tænke langsigtet som dansk it-startup i Afrika

Tre meget forskellige danske projekter viser, at der er store muligheder for danske iværksættere i Afrika. Men også, at vejen til succes kan være lang og sno sig ad mange uventede omveje.

Nairobi: “I Danmark er vi bange for det afrikanske kontinent, og vi forstår det ikke rigtigt. Derfor er der ikke flere investeringer. Men faktum er, at det afrikanske marked er kæmpestort, og der er masser, næste uanede, muligheder, hvis man bare tør og forsøger at forstå Afrika.”

Så klar er meldingen fra erhvervsmanden Peter Blom fra Margins Group i Ghana. Peter Blom startede for over 20 år siden med kun 6 mennesker i Ghanas hovedstad, Accra, og har nu opbygget sin virksomhed, Margins Group, til at have 450 fastansatte. Regner man de projektansatte med, er der op imod 7.000 medarbejdere i hele organisationen.

Peter Blom fik det store gennembrud for nylig med en kontrakt på 1,4 milliarder dollar over 15 år til at producere identifikationssystemer og digitalisering af det ghanesiske offentlige it-system, heriblandt elektroniske id-kort.

Login