Man sover godt i fremtidens Volvo

Volvo har netop lanceret konceptbilen 360c, deres bud på fremtidens selvkørende bil. Det lader til at vi kommer til at bruge en hel del tid i dem.

Foto: Volvo
Peter Hesseldahl

Som i så mange andre af visioner om selvkørende biler indretningen yderst fleksibel – for man er jo ikke nødt til at tage hensynet til rattet og førerpladsen. Bilen kan være et kontor, en dagligstue, et soveværelse, eller et sted at spise og nyde et glas vin med vennerne…


I videoen minder det om 1. klasse på en transatlantisk flyvning – og det er ikke helt tilfældigt, for i præsentationen af konceptet lægger Volvo vægt på, at når man i den grad kan slappe af og gøre de ting, man plejer i hverdagen, kan selvkørende biler blive et alternativ til flyveture. Hvis man kan sove eller arbejde, medens man bliver bragt fra punkt til punkt, kan det være mere bekvemt og produktivt at tilbringe 6 timer i en bil end 6 timer på vej til og fra en lufthavn for at flyve en times tid.
 
Hovedbudskabet fra Volvo er, at de selvkørende biler fjerner afstande og overgange mellem arbejde, fritid og venner. Livet skal ikke sættes på pause, fordi man er på vej, siger Volvo. Kør bare løs, man lægger nærmest ikke mærke til det.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu