Med psykologen i lommen :: Brasilien vil have dansk edtech :: Sælg varen på 6 sekunder

Gå til psykolog gennem en app. Tag til Brasilien, og undervis 50 mio. børn. Bliv klogere på Teknologipagten. EU-Kommissionen vil gøre Europa førende inden for kunstig intelligens. Og så er der kreative benspænd: Reklamebudskaber på seks sekunder.

Peter Hesseldahl

Når iværksættere og erhvervsledere får stress, gør det ikke sagen bedre, at det kan være svært overhovedet at få tid til at gå til psykolog eller coach.

Den nye danske app Headlight forsøger at lette processen ved gøre det muligt at svare på de indledende spørgsmål online, og ved at gøre det nemmere og mere overskueligt at booke tid til samtalen hos psykologen via videosamtaler.

Det har også den effekt, at det sænker tærsklen for at søge hjælp for folk, der ofte synes det er grænseoverskridende og tabu-belagt at gå til psykolog.

Læs mere om app’en i Andreas Reinholt Hansens artikel.

Af og til virker det som om vi tænker ALT for småt herhjemme. Danmark har et super godt ry på mange områder – ét af dem er undervisning. Delegationer fra hele verden rejser hertil for at se, hvordan vi opdrager børn til at være selvstændige, kreative, kritiske, samarbejdende og alt det der.

Et af de lande, der ser til Danmark, er Brasilien, og som Innovationcenter Denmark i Sao Paolo skriver i dagens klumme, er markedet for undervisningsløsninger dernede enormt: 25% af befolkningen går i grundskole – det er 50 millioner børn, som skal gøres kompetente til det 21. århundredes udfordringer.

Et initiativ, der forhåbentlig vil styrke den danske IT-sektor betragteligt, er regeringens nye ”teknologipagt”, som blev lanceret forleden.

Den er ambitiøs: 150.000 personer og 250 virksomheder skal involveres i projekter under Teknologipagten inden 2020. Om ti år skal 20 procent flere gennemføre en STEM-uddannelse, hvilket svarer til 10.000 personer.

Pagten består i første omgang af 40 projekter, der får særlig støtte og opmærksomhed ved hjælp af en pulje på 75 millioner kr. frem til 2021. Anders Rostgaard Birkmann har talt med formanden for Teknologipagten, André Rogaczewski.

EU-kommisionen har også netop spillet stort ud.

Kommissionen har udsendt en ”meddelelse” om kunstig intelligens, hvori man blandt opfordrer til private og offentlige investeringer på 20 milliarder euro over de næste to år. Kommissionen vil selv støtte med 1,5 milliard euro gennem Horizon 2020 forskningsprogrammet.

”Kunstig intelligens er en af de vigtigste ting for vores industri og for os som europæisk samfund,” siger Elzbieta Bienkowska, der er kommissær for det indre marked. 

Vi bringer en rapport fra Altingets Bruxelles-korrespondent, Kristoffer Kvalvik.

Vi har en hel stak videoer denne gang – men de er ikke ret lange, kun 6 sekunder stykket.

De såkaldte 'bumper ads' er de korte reklamer, man bl.a. kan se før man får lov at se en video på YouTube. Det er en svær kreativ udfordring at få et budskab i gennem på så kort tid – men i nogle tilfælde fører det til imponerende resultater. Vi har samlet nogle af de bedste eksempler.

Enjoy!

Peter Hesseldahl

Redaktør, MM Next


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu