Når kunstig intelligens diskriminerer :: Nordea bruger AI med varsomhed :: 'TechVelopment' i Afrika

... og i Brasilien er hundemad high tech.

Peter Hesseldahl

Weapons of math destruction – det er godt nok en god bog-titel.

Amerikanske Cathy O’Neil har skrevet en særdeles tankevækkende bog om, hvordan de kunstigt intelligente algoritmer, som virksomheder og myndigheder bruger i deres sagsbehandling, er tilbøjelige til at diskriminere og fastholde og forstærke magtpositioner.

Vi har talt med den velformulerede matematiker, som på sit website kalder sig ”mathbabe”.

Vi varmer op til et større tema om kunstig intelligens i næste uge med en case fra Nordea, som i flere år har arbejdet systematisk med at anvende AI. Nordea er også opmærksomme på at kunstig intelligens kan være et følsomt emne:

”AI giver mulighed for at komme meget tættere på kunden og hjælpe det enkelte menneske  i den konkrete situation. Men det skal være noget, kunden kan se værdien i og derfor ønsker. Ellers vil det have den modsatte effekt. Det handler meget om data i dag, men den vigtigste valuta er fortsat tillid”, siger Nordeas Chief Data officer i artiklen.

I dagens klumme fra Innovationcenter Denmark i Sao Paulo skal det handle om… hundemad!

Der er 130 millioner kæledyr i Brasilien, så mad, kosttilskud og medicin til hunde og katte er big business, og der er i høj grad grad både innovation og højteknologi involveret i at hævde sig på det enorme marked. Nogle af de virksomheder, der forsøger sig, er danske.

I Afrika er det mere basalt nødvendige løsninger, der er i fokus for den teknologiske udvikling. Danida har netop præsenteret et nyt tiltag for den danske udviklingsbistand med titlen 'TechVelopment'. Vi fortæller, hvordan Danmark nu vil støtte afrikanske tech-projekter, såsom droneflyvning, eller skoler hvor piger kan lære at kode.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu