Når teknologien tager over, giver det plads til mennesket

Mandag Morgen sætter fokus på, hvordan teknologien i højere grad kan blive til muligheder end til trusler.
Hvordan bruger vi robotterne og de nye teknologiske muligheder med kunstig intelligens, droner, 3D-print, sensorer, dna-sekventering, cloud-teknologi, cognitive computing, tingenes internet osv. pa° en ma°de, som gavner netop vores ønskede samfundsmodel?

Hvordan fa°r vi sat os godt til rette i førersædet for at udnytte teknologierne rigtigt, sa° vi ikke bare lader os drive med?

De spørgsmål tager vi op i særtillægget "Når teknologien tager over, giver det plads til mennesket".

Her flytter vi den ofte abstrakte og overordnede debat om den digitale udfordring ned i jordhøjde og giver nogle eksempler pa°, hvordan teknologien i højere grad kan blive til muligheder end til trusler.

Læs blandt andet:


  • Robotter omstøber Danmark – men ikke hurtigt nok. Robotter, data og digitalisering er blevet hverdag pa° danske arbejdspladser, men vi har kun set spidsen af udviklingen, og ba°de industri og fagbevægelse efterlyser mere fart.

  • Velfærdsteknologi giver ældreplejens varme hænder overskud. I Aarhus og Nørresundby ruller næste teknologibølge i ældreplejen med borgere og ansatte i centrum hele vejen.

  • Robotter skal opdrages ordentligt. Kan vi na° at oplære robotterne godt nok, inden vi overlader dem til at træffe beslutninger om liv eller død, spørger Martin Mose Bentzen, forsker i robotetik ved DTU.

  • Her ændrer kunstig intelligens verden. Særligt inden for det offentlige og sundheds- og finanssektoren vender computeres stigende evne til at handle pa° baggrund af erfaringer op og ned pa° hverdagen.

  • Robotter styrker vores menneskelighed. Na°r teknologien overtager flere funktioner i samfundet, frigøres ressourcer, sa° vi kan være bedre
    mennesker, mener Anders Hvid, CEO for Dare Disrupt.


... og meget mere.
Hent PDF

Forrige artikel Vind Fremtiden - 16 veje til succes i det intelligente samfund Vind Fremtiden - 16 veje til succes i det intelligente samfund