Om MM Next

MM Next er et nyt nichemedie, der beskriver og analyserer, hvordan digital teknologi forandrer spillereglerne i samfundet, i politik og i business. Vi har fokus på forandringer og muligheder og dermed i høj grad på fremtiden. MM Next udgives af medievirksomheden Mandag Morgen.

MM Next er et medie for dig, der arbejder med strategi og forandring i dit professionelle virke og har brug for overblik og fodfæste i en hurtig omskiftelig verden.

Gennem nyheder, reportager, interviews og analyser hjælper MM Next virksomhedsledere og andre interessenter med at forstå, hvordan og hvorfor det globale landskab, de opererer i, konstant skifter, og hvordan de kan tilpasse forretningsmodeller, prioriteringer og mål for at udnytte de nye muligheder og undgå uventede trusler.

MM Next fortæller om det nyeste indenfor 3D-print, AI, robotter, selvkørende biler, droner, blockchain, virtual og augmented reality. Vi fokuserer kun i begrænset omfang på de specifikke teknologier, i stedet tager vi det lidt større perspektiv, og beskriver teknologiens konsekvenser for udviklingen på den lange bane -  i business, i det offentlige, i kulturen, i politik og på det personlige plan.

Den digitale udvikling foregår i dag så hurtigt, at mange virksomheder og arbejdspladser er truet på eksistensen. Arbejdsmarkedet og uddannelsessektoren har svært ved at følge med. Og langt størstedelen af os andre famler for at finde fodfæste i en verden under konstant forandring. 

MM Next beskriver og analyserer, hvordan arbejdsmarked, uddannelser, sundhed og velfærd, handel, fremstilling og andre centrale sektorer i økonomien udfordres, stimuleres og forandres af digital teknologi.

MM Next vil bringe korte, anvendelige nyheder, interviews med danske og internationale nøgleaktører og dagsordensættende analyser, der giver læserne, viden, indsigt og overblik.

Vi trækker på Ugebrevet Mandag Morgens stærke redaktion, som vil levere dybtgående analyser og artikler 

MM Next abonnenter har fri adgang til artikler og rapporter fra Mandag Morgens righoldige arkiv om den digitale omstilling.

MM Next vil desuden bringe klummer og debatindlæg fra centrale spillere i udviklingen.

MM Next udkommer som nyhedsbrev to gange ugentligt, mandag og torsdag

 

Kontakt

Hvis du har ideer eller input til interessante historier, begivenheder til kalenderen eller navnestoffet, er du velkommen til at kontakte redaktionen:


Peter Hesseldahl, redaktør - ph@mm.dk

Jesper Bernstorf Jensen, redaktionssekretær - jeje@mm.dk

Har du spørgsmål til abonnement, så skriv til menhard@mm.dk

Næste artikel MM Next: Priser og betingelser
Tech-giganternes tid varer ikke evigt

Tech-giganternes tid varer ikke evigt

Virksomheder som Google, Amazon og Facebook er blevet så store, at flere demokrater nu foreslår en opsplitning af techgiganterne. Men politikerne glemmer, at virksomheders dominans skifter hele tiden, mener Wall Street Journals Dan Gallagher. Derfor foregår debatten på forkerte præmisser.

Brasilien efterspørger IoT-løsninger

Brasilien efterspørger IoT-løsninger

Mulighederne for at skabe vækst og udvikling ved hjælp af internet of things-initiativer (IoT) er kommet på den politiske dagsorden i Brasilien. Det er en udvikling, som dansk forskning og virksomheder i Danmark kan være en del af.

Virksomheder udnytter din dopaminhungrende hjerne

Virksomheder udnytter din dopaminhungrende hjerne

En gren af adfærdsdesign handler om at skabe vaner hos brugeren. Når det virker, kan det skabe en langt stærkere forbindelse mellem virksomhed og kunde. Men effekten kan også være så stærk, at det nærmer sig afhængighed.

Indiens landbrug skal digitaliseres

Indiens landbrug skal digitaliseres

Indiske småbønder kunne have gavn af højteknologi som droner og kunstig intelligens, og danske forskere og virksomheder kan være med at til at bringe digitalisering helt ud på markerne.

Overblik: Opgøret med det rationelle menneske

Overblik: Opgøret med det rationelle menneske

Nudging bruger psykologisk indsigter til påvirke vores adfærd. Det er effektivt, men hvor går grænsen til at det er manipulation?
Azeem Azhar, internationalt kendt kommentator, diskuterer de helt store digitale perspektiver for fremtiden med den danske tech-ambassadør

Det offentlige føjer psykologiske tricks til værktøjskassen

Det offentlige føjer psykologiske tricks til værktøjskassen

Forestillingen om den rationelle borger er på vej ud hos offentlige myndigheder, som i stigende grad anvender adfærdsdesign, også kaldet nudging, til at påvirke vores valg i retning af vores eget eller samfundets bedste. Men grænsen mellem et kærligt puf og manipulation kan være hårfin.

Sådan spiller nudging på vores irrationelle sider

Sådan spiller nudging på vores irrationelle sider

Adfærdspsykologerne har samlet en værktøjskasse med psykologiske mekanismer, som kan anvendes til at påvirke folks handlinger. Det er virkemidler, der kan have stor indflydelse på, hvilke beslutninger vi tager, uden at vi er klar over det.

Vi har endnu ikke haft vores digitale Titanic moment

Vi har endnu ikke haft vores digitale Titanic moment

Azeem Azhar udgiver det meget anbefalelsesværdige ugentlige nyhedsbrev Exponential View. Han har i mange år kommunikeret omkring den digitale teknologis frontløbere, som international kommentator, konsulent og investor.

44 procent stemte elektronisk ved Estlands valg

44 procent stemte elektronisk ved Estlands valg

Ved de sidste ti valg i Estland har det været muligt at afgive sin stemme elektronisk fra sin computer. Ved valget i søndags benyttede næsten halvdelen af vælgerne sig af muligheden.

USA's politiske komet har en radikal grøn plan

USA's politiske komet har en radikal grøn plan

Moderate miljøorganisationer og demokratiske seniorpolitikere lægger luft til den plan for USA's grønne omstilling, The Green New Deal, som den nye unge stjerne i amerikansk politik, demokraten Alexandria Ocasio-Cortez, netop har fremlagt.

Gadget-video galore

Gadget-video galore

Vi er dykket ned i strømmen af videoer om de nyeste gadgets og har udvalgt tre klip, der giver et godt indblik i noget af det mest spændende grej.

Skal dine børn også undervises af en kinesisk startup?

Skal dine børn også undervises af en kinesisk startup?

60.000 lærere i USA og Canada underviser kinesiske børn i at tale engelsk via internettet. VIPKid er ét eksempel på en bølge af kinesiske 'Ed-Tech'-virksomheder, der i øjeblikket vokser hastigt og investerer voldsomt i avanceret teknologi til at forbedre digital undervisning. 

Forskellene i folks tillid til systemet vokser

Forskellene i folks tillid til systemet vokser

Den vigtigste årlige undersøgelse af tillid viser, at der overalt i verden bliver stadig større afstand mellem en relativt tillidsfuld 'informeret' del af befolkningen og 'masserne', som er langt mere mistroiske over for regeringer og medier.

Overblik: Internettets to parallelle universer

Overblik: Internettets to parallelle universer

Der findes et andet internet, der er lige så stort og avanceret som det, der er domineret af Google, Facebook og Amazon. Det er kinesisk. I Silicon Valley vokser det frem med online-uddannelsesplatforme, der kan afhjælpe behovet for livslang læring.

Internettet er en slagmark mellem Kina og USA

Internettet er en slagmark mellem Kina og USA

Verdens to digitale supermagter står for vidt forskellige tilgange til ny teknologi og 5G. Det kan blive afgørende for vores digitale liv, om det bliver den amerikanske eller den kinesiske tilgang, der vinder.

Fremtidens uddannelse til fremtidens arbejde

Fremtidens uddannelse til fremtidens arbejde

Det moderne arbejdsliv har generelt været opdelt i tre faser: først uddannelse, derefter arbejde og endelig pensionsalderen. Men den opdeling af livet passer efterhånden dårligt til en stadigt stigende forventet levealder og et hastigt skiftende arbejdsmarked.

Den største danske erhvervssucces du aldrig har hørt om

Den største danske erhvervssucces du aldrig har hørt om

Det er en af de største danske erhvervssucceser i nyere tid. Siden starten i 2000 har firmaet været på én lang og stejl vækstkurve. I dag er de to stiftere begge blandt de 25 rigeste danskere, og firmaet er verdens førende på deres marked. Men de færreste har hørt om 3Shape.

AI-laboratoriet Tel Aviv

AI-laboratoriet Tel Aviv

Strandpromenaden og plateauskoene er shinet op til det forestående Eurovision melodigrandprix i Tel Aviv, men det virkelig banebrydende i byen sker ikke på musikscenen, men snarere blandt de mange hightech-startups i små gyder og støvede computerrum andetsteds i byen