Om MM Next

MM Next er et nyt nichemedie, der beskriver og analyserer, hvordan digital teknologi forandrer spillereglerne i samfundet, i politik og i business. Vi har fokus på forandringer og muligheder og dermed i høj grad på fremtiden. MM Next udgives af medievirksomheden Mandag Morgen.

MM Next er et medie for dig, der arbejder med strategi og forandring i dit professionelle virke og har brug for overblik og fodfæste i en hurtig omskiftelig verden.

Gennem nyheder, reportager, interviews og analyser hjælper MM Next virksomhedsledere og andre interessenter med at forstå, hvordan og hvorfor det globale landskab, de opererer i, konstant skifter, og hvordan de kan tilpasse forretningsmodeller, prioriteringer og mål for at udnytte de nye muligheder og undgå uventede trusler.

MM Next fortæller om det nyeste indenfor 3D-print, AI, robotter, selvkørende biler, droner, blockchain, virtual og augmented reality. Vi fokuserer kun i begrænset omfang på de specifikke teknologier, i stedet tager vi det lidt større perspektiv, og beskriver teknologiens konsekvenser for udviklingen på den lange bane -  i business, i det offentlige, i kulturen, i politik og på det personlige plan.

Den digitale udvikling foregår i dag så hurtigt, at mange virksomheder og arbejdspladser er truet på eksistensen. Arbejdsmarkedet og uddannelsessektoren har svært ved at følge med. Og langt størstedelen af os andre famler for at finde fodfæste i en verden under konstant forandring. 

MM Next beskriver og analyserer, hvordan arbejdsmarked, uddannelser, sundhed og velfærd, handel, fremstilling og andre centrale sektorer i økonomien udfordres, stimuleres og forandres af digital teknologi.

MM Next vil bringe korte, anvendelige nyheder, interviews med danske og internationale nøgleaktører og dagsordensættende analyser, der giver læserne, viden, indsigt og overblik.

Vi trækker på Ugebrevet Mandag Morgens stærke redaktion, som vil levere dybtgående analyser og artikler 

MM Next abonnenter har fri adgang til artikler og rapporter fra Mandag Morgens righoldige arkiv om den digitale omstilling.

MM Next vil desuden bringe klummer og debatindlæg fra centrale spillere i udviklingen.

MM Next udkommer som nyhedsbrev to gange ugentligt, mandag og torsdag

 

Kontakt

Hvis du har ideer eller input til interessante historier, begivenheder til kalenderen eller navnestoffet, er du velkommen til at kontakte redaktionen:


Peter Hesseldahl, redaktør - ph@mm.dk

Jesper Bernstorf Jensen, redaktionssekretær - jeje@mm.dk

Har du spørgsmål til abonnement, så skriv til menhard@mm.dk

Næste artikel MM Next: Priser og betingelser
Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.