Overblik: Der er udsigt til pengeregn over Silicon Valley

Nu kan man erstatte sin coach med en kunstigt intelligent app.

Politiet skal ikke efterforske injuriesager mod private på de sociale medier

2019 bliver et stort år for IPO’s – børsintroduktioner – i Silicon Valley. Man regner med, at 6 unicorns, altså selskaber, der har en værdiansættelse på over 1 milliard dollars, vil blive introduceret i år.

Den ene er Uber, som forventes at nå en værdi på over 100 milliarder dollars, og Airbnb, der anslås til at have en værdi på over 30 milliarder dollars – og vi snakker altså om selskaber, der startede for lidt over ti år siden.

Man snakker faktisk lidt nervøst om, at børsintroduktionerne vil gøre flere hundrede mennesker til multimillionærer eller -milliardærer, og hvordan det vil føre til endnu mere forvredne priser på boligmarkedet – og hvad den type superrige folk ellers kan forsøge at bruge deres nye formuer på.
 
I dagens klumme skriver Innovation Centre Denmark, som ligger i hjertet af Silicon Valley, at danske virksomheder også har gode muligheder for at blive succesfulde startups.

Det kræver først og fremmest, at man tør tænke stort – og det forsøger innovationscenteret at lære de mange startups, der kommer over for at prøve lykken. Go west!
  
Hvad gør man, hvis andre spreder falske rygter og påstande om en på nettet?

Det kan have store konsekvenser, at der ligger forkerte påstande på Facebook eller Twitter – for eksempel hvis en arbejdsgiver vil tjekke en kandidat til en stilling, eller hvis forbrugerne vil tjekke en virksomheds pålidelighed.
 
Desværre ser det ud til, at beskyttelsen er blevet forringet med en ny lov om injurier. Fremover vil politiet ikke efterforske injuriesager, medmindre der er tale om folk i offentlige stillinger – såsom folketingsmedlemmer.

Hvis man som privatperson eller direktør i en virksomhed bliver udsat for injurier, kan det være særdeles vanskeligt at finde ud af, hvor rygterne stammer fra, blandt andet fordi de kan komme fra falske profiler.

Ydermere kan det kræve en enorm indsats at få eksempelvis Facebook til at lukke en profil, der spreder injurier – og man risikerer, at der hurtigt bliver oprettet en ny profil, hvor chikanen kan fortsætte.
 
Vi har en, lidt skræmmende, artikel om, hvordan man kan komme galt afsted på de sociale medier, og hvor svært det er at stoppe ulykken.
 
Mange ledere har en coach, der kan hjælpe dem med at udvikle sig.

Man skulle synes, at coaching var en proces, der er så personlig og afhængig af menneske-til-menneske-kommunikation, men sørme om der ikke er kommet en mindre strøm af apps, der tilbyder coaching.

Som det fremgår af artiklen, som vi bringer i samarbejde med Wall Street Journal, er fordelen ved at blive coachet af en app, at det foregår i små, bekvemme, men hyppige doser på 5-10 minutter ad gangen. Og så er det selvfølgelig væsentligt billigere.

Således breder kunstig intelligens sig, skridt for skridt, ind på områder og typer af arbejde, man ville have forsvoret, en maskine kunne klare.

God fornøjelse med læsningen!
 
 
 

Forrige artikel Overblik: Ledelse i turbulente tider Overblik: Ledelse i turbulente tider Næste artikel Overblik: VR venter stadig på masse-markedet Overblik: VR venter stadig på masse-markedet
Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.