Overblik: Der er udsigt til pengeregn over Silicon Valley

Nu kan man erstatte sin coach med en kunstigt intelligent app.

Politiet skal ikke efterforske injuriesager mod private på de sociale medier

2019 bliver et stort år for IPO’s – børsintroduktioner – i Silicon Valley. Man regner med, at 6 unicorns, altså selskaber, der har en værdiansættelse på over 1 milliard dollars, vil blive introduceret i år.

Den ene er Uber, som forventes at nå en værdi på over 100 milliarder dollars, og Airbnb, der anslås til at have en værdi på over 30 milliarder dollars – og vi snakker altså om selskaber, der startede for lidt over ti år siden.

Man snakker faktisk lidt nervøst om, at børsintroduktionerne vil gøre flere hundrede mennesker til multimillionærer eller -milliardærer, og hvordan det vil føre til endnu mere forvredne priser på boligmarkedet – og hvad den type superrige folk ellers kan forsøge at bruge deres nye formuer på.
 
I dagens klumme skriver Innovation Centre Denmark, som ligger i hjertet af Silicon Valley, at danske virksomheder også har gode muligheder for at blive succesfulde startups.

Det kræver først og fremmest, at man tør tænke stort – og det forsøger innovationscenteret at lære de mange startups, der kommer over for at prøve lykken. Go west!
  
Hvad gør man, hvis andre spreder falske rygter og påstande om en på nettet?

Det kan have store konsekvenser, at der ligger forkerte påstande på Facebook eller Twitter – for eksempel hvis en arbejdsgiver vil tjekke en kandidat til en stilling, eller hvis forbrugerne vil tjekke en virksomheds pålidelighed.
 
Desværre ser det ud til, at beskyttelsen er blevet forringet med en ny lov om injurier. Fremover vil politiet ikke efterforske injuriesager, medmindre der er tale om folk i offentlige stillinger – såsom folketingsmedlemmer.

Hvis man som privatperson eller direktør i en virksomhed bliver udsat for injurier, kan det være særdeles vanskeligt at finde ud af, hvor rygterne stammer fra, blandt andet fordi de kan komme fra falske profiler.

Ydermere kan det kræve en enorm indsats at få eksempelvis Facebook til at lukke en profil, der spreder injurier – og man risikerer, at der hurtigt bliver oprettet en ny profil, hvor chikanen kan fortsætte.
 
Vi har en, lidt skræmmende, artikel om, hvordan man kan komme galt afsted på de sociale medier, og hvor svært det er at stoppe ulykken.
 
Mange ledere har en coach, der kan hjælpe dem med at udvikle sig.

Man skulle synes, at coaching var en proces, der er så personlig og afhængig af menneske-til-menneske-kommunikation, men sørme om der ikke er kommet en mindre strøm af apps, der tilbyder coaching.

Som det fremgår af artiklen, som vi bringer i samarbejde med Wall Street Journal, er fordelen ved at blive coachet af en app, at det foregår i små, bekvemme, men hyppige doser på 5-10 minutter ad gangen. Og så er det selvfølgelig væsentligt billigere.

Således breder kunstig intelligens sig, skridt for skridt, ind på områder og typer af arbejde, man ville have forsvoret, en maskine kunne klare.

God fornøjelse med læsningen!
 
 
 

Forrige artikel Overblik: Ledelse i turbulente tider Overblik: Ledelse i turbulente tider Næste artikel Overblik: VR venter stadig på masse-markedet Overblik: VR venter stadig på masse-markedet
Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality er stadig en teknologi, der kæmper for at finde sin plads i dagligdagen.

Det er især tre anvendelser, der driver den professionelle brug af VR: Træning af medarbejdere, salg og demonstrationer af udstyr og brugen af VR-oplevelser som terapi.

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Jurister kritiserer ny lovgivning for at lade erhvervsfolk og privatpersoner i stikken, hvis de udsættes for falske påstande på Facebook. Anonyme injurier på de sociale medier er nemlig ikke længere en sag for politiet – medmindre de skader en politiker eller er særligt alvorligt strafbare.

Robotterne der leder lederne

Robotterne der leder lederne

Flere virksomheder bruger kunstigt intelligente apps, der hjælper nye chefer med påmindelser og tip til at skabe velfungerende arbejdspladser.

Danske startups skal turde at drømme stort

Danske startups skal turde at drømme stort

I 2019 kommer vi til at se nogle af de største børstnoteringer i Silicon Valleys historie –  ikke mindst Uber og Airbnb.  Tech startups byder stadig på et stort vækstpotentiale, og det potentiale skal også danske startups turde at gå efter.  Det er hårdt arbejde, men gevinsten kan være enorm. 

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Det er svært at finde bedre eksempler på radikal omstilling af en stor virksomhed end den, der på ti år forvandlede Dong fra et nationalt dansk energiselskab baseret på olie, gas og kul til Ørsted, en international kæmpe inden for vedvarende energi. Strategisk chef i Ørsted, Jakob Askou Bøss, fortæller i dette interview om vejen dertil.

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Den danske startup Matter Pension vil gøre det let for den enkelte at bruge pensionen til at påvirke verden i en mere bæredygtig retning. “Man skal kunne se på sin pension, hvor meget grøn energi, man har været med til at producere,” siger den unge stifter, Niels Fibæk Jensen.

I Japan brainstormer man ikke på møderne

I Japan brainstormer man ikke på møderne

KOMMENTAR: Mit firma blev for snart fem år siden opkøbt af japanske Canon. Vi er stadig en virksomhed dybt forankret i vores oprindelige skandinaviske værdier, men vi har lært meget. Og håbet er, at vi også kan lære japanerne noget.

"Jeg opsøger ikke kolbøtter. Det virker mere, som om de opsøger mig"

Historien om Erick Thürmer er ikke nødvendigvis en succeshistorie. Det er alt for tidligt at sige. Det er snarere historien om en perlerække af kolbøtter, som Thürmer har været igennem på sin mission for at revolutionere den danske fremstillingsindustri. I dag er han landet på benene, men der går næppe så længe, før han springer videre – igen.

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Hvad er det, der trækker danskere med gode ideer til Californiens superinkubator i Silicon Valley? To danske iværksættere fortæller her, hvorfor de rejste fra Danmark, og hvad der skal til for at slå igennem i den amerikanske tech-dal. 

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Vi er ved at drukne i plastik, men lovgivningen og nye måder at bruge emballage på er så småt på vej.
I Silicon Valley holder Mozilla-fonden den etiske fane højt.

Vi bruger afsindigt meget plastik

Vi bruger afsindigt meget plastik

Pludselig hader vi plastik. På få år er der kommet langt større bevidsthed om, at vores plastikaffald havner i maven på fisk og fugle eller i gigantiske plastik-øer i verdenshavene. Alligevel vokser forbruget støt. Det arbejder politikere, erhvervsfolk og civilsamfundet på at ændre.

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Dansk Affaldsminimering sorterer, renser og tørrer plastik fra danske husholdninger på deres anlæg i Langå uden for Randers. Virksomheden giver plastikken nyt liv ved at smelte den om, så den kan sælges videre til producenter.

Nu ruller den cirkulære økonomi

Nu ruller den cirkulære økonomi

Ny lovgivning fra både Folketinget og EU presser på for mere fokus på reparationer og genanvendelse af materialer. Produkter og forretningsmodeller, der bygger på de samme principper, vælter frem. Den cirkulære økonomi er en ide, hvis tid er kommet.

Brød bliver til øl bliver til brød

Brød bliver til øl bliver til brød

Det økologiske bageri Jalm&B har sammen med Carlsbergs bryggeri Jacobsen indgået en industriel symbiose, hvor de aftager hinandens restprodukter til at bage brød og brygge øl.