Overblik: Der er udsigt til pengeregn over Silicon Valley

Nu kan man erstatte sin coach med en kunstigt intelligent app.

Politiet skal ikke efterforske injuriesager mod private på de sociale medier

2019 bliver et stort år for IPO’s – børsintroduktioner – i Silicon Valley. Man regner med, at 6 unicorns, altså selskaber, der har en værdiansættelse på over 1 milliard dollars, vil blive introduceret i år.

Den ene er Uber, som forventes at nå en værdi på over 100 milliarder dollars, og Airbnb, der anslås til at have en værdi på over 30 milliarder dollars – og vi snakker altså om selskaber, der startede for lidt over ti år siden.

Man snakker faktisk lidt nervøst om, at børsintroduktionerne vil gøre flere hundrede mennesker til multimillionærer eller -milliardærer, og hvordan det vil føre til endnu mere forvredne priser på boligmarkedet – og hvad den type superrige folk ellers kan forsøge at bruge deres nye formuer på.
 
I dagens klumme skriver Innovation Centre Denmark, som ligger i hjertet af Silicon Valley, at danske virksomheder også har gode muligheder for at blive succesfulde startups.

Det kræver først og fremmest, at man tør tænke stort – og det forsøger innovationscenteret at lære de mange startups, der kommer over for at prøve lykken. Go west!
  
Hvad gør man, hvis andre spreder falske rygter og påstande om en på nettet?

Det kan have store konsekvenser, at der ligger forkerte påstande på Facebook eller Twitter – for eksempel hvis en arbejdsgiver vil tjekke en kandidat til en stilling, eller hvis forbrugerne vil tjekke en virksomheds pålidelighed.
 
Desværre ser det ud til, at beskyttelsen er blevet forringet med en ny lov om injurier. Fremover vil politiet ikke efterforske injuriesager, medmindre der er tale om folk i offentlige stillinger – såsom folketingsmedlemmer.

Hvis man som privatperson eller direktør i en virksomhed bliver udsat for injurier, kan det være særdeles vanskeligt at finde ud af, hvor rygterne stammer fra, blandt andet fordi de kan komme fra falske profiler.

Ydermere kan det kræve en enorm indsats at få eksempelvis Facebook til at lukke en profil, der spreder injurier – og man risikerer, at der hurtigt bliver oprettet en ny profil, hvor chikanen kan fortsætte.
 
Vi har en, lidt skræmmende, artikel om, hvordan man kan komme galt afsted på de sociale medier, og hvor svært det er at stoppe ulykken.
 
Mange ledere har en coach, der kan hjælpe dem med at udvikle sig.

Man skulle synes, at coaching var en proces, der er så personlig og afhængig af menneske-til-menneske-kommunikation, men sørme om der ikke er kommet en mindre strøm af apps, der tilbyder coaching.

Som det fremgår af artiklen, som vi bringer i samarbejde med Wall Street Journal, er fordelen ved at blive coachet af en app, at det foregår i små, bekvemme, men hyppige doser på 5-10 minutter ad gangen. Og så er det selvfølgelig væsentligt billigere.

Således breder kunstig intelligens sig, skridt for skridt, ind på områder og typer af arbejde, man ville have forsvoret, en maskine kunne klare.

God fornøjelse med læsningen!
 
 
 

Forrige artikel Overblik: Ledelse i turbulente tider Overblik: Ledelse i turbulente tider Næste artikel Overblik: VR venter stadig på masse-markedet Overblik: VR venter stadig på masse-markedet
Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?