Overblik: Det er ikke alle amerikanere, der fornægter drivhuseffekten

The Green New Deal viser en vej til et USA, der er "great" i kraft af grøn teknologi. Vi har udvalgt tre videoer med de nyeste digitale dimser.

Peter Hesseldahl

Hvordan kommer vi videre? Det er, som om den gamle model er udløbet, den med uhæmmet brug af fossile brændsler og et jævnt accelererende forbrug af alle former for naturlige ressourcer.

Næste runde af reel vækst og fremgang må nødvendigvis hænge tæt sammen med overgangen til helt andre måder at opfylde vores behov på.

Det haster med at få ombygget en betragtelig del af klodens infrastruktur – men det er naturligvis også en kolossal forretningsmulighed, hvis man forstår at placere sig i front med den omstilling, som vi uvægerligt skal igennem de næste 10-20 år.

I betragtning af hvor underligt vejret opfører sig, og hvor skingre de videnskabelige rapporter om effekterne af klimaforandringer er blevet, virker det efterhånden fuldstændigt surrealistisk, at magthaverne i verden største økonomi så indædt fornægter drivhuseffekten.

I stedet bruger man musklerne på at fastholde forretningsmodeller og teknologier, der gav mening i det forrige årtusinde.

Det er en trussel for os alle, men for den amerikanske økonomi er det en spildt chance for at bevare den teknologiske førertrøje fremover.

Heldigvis er det ikke alle i USA, der har skyklapper på og monster-trucken i bakgear.

For nylig fremlagde det unge håb fra Demokraterne Alexandria Ocasio-Cortez sammen med den garvede partifælle Ed Markey et forslag til en ”Green New Deal”, der gør den grønne omstilling til ledestjernen for den fremtidige amerikanske økonomi og teknologiske udvikling.

Planen stiller meget ambitiøse mål for reduktion af CO2-udledning, blandt andet ved hjælp af store investeringer i teknologiudvikling og ny infrastruktur.

Mandag Morgens Claus Kragh fortæller om forslaget og om den politiske reaktion derovre.

... Og så har vi taget et dybt dyk ned i strømmen af videoer om de nyeste gadgets og udvalgt tre klip, der giver et godt indblik i noget af det mest spændende grej.

Vi har valgt videoer om den nye mobil med foldeligt display fra Samsung, Microsofts nye udgave af Hololens augmented reality-brillen – og en video, der fortæller om nogle ugers samliv med den relancerede Sony Aibo-robothund.

Det er en nuttet lille robot. Kawai, som de siger i Japan.
 
God fornøjelse!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu