Overblik: Facebook vil skabe en digital valuta til deres 2,4 milliarder brugere

Enhver moderne organisation har hørt om at inddrage brugerne i co-creation. Men hvordan gør man i praksis?
Og så viser Indiens kaos og kompleksitet sig at være en god kilde til data til AI-udvikling.

I sidste uge annoncerede Facebook deres planer om en ny blockchain-baseret valuta, som skal gøre det meget enklere at foretage betalinger og overføre penge som en integreret del af Facebook, Instagram og Whatsapp.
 
I første omgang er den nye digitale valuta rettet mod lande, hvor mange ikke har en bankkonto og et kreditkort – og derfor ikke ordentlig adgang til at købe varer og tjenester online.
 
Det er klart, at når Facebook med 2,4 milliarder brugere vil skabe deres eget globale betalingssystem, så giver det både mulighed for at gøre hverdagen nemmere og mere interessant for mange millioner, hvis ikke milliarder, af mennesker, og det har potentiale for at flytte rundt på meget store indtægter og markedsandele.
 
Derfor er annonceringen af den nye valuta, der skal hedde libra, noget, der får politikere og analytikere op af stolen – ikke mindst, fordi der i forvejen er stor bekymring over, at Facebook er blevet større og mere magtfuld, end selskabet selv har evnen til at håndtere på en forsvarlig måde.
 
Vi har et overblik og en analyse af Facebooks kommende valuta fra vores sædvanligvis velorienterede samarbejdspartner Wall Street Journal.


Co-creation er et buzzword i den digitale økonomi.

I industrisamfundet var det virksomhederne, der definerede, designede og masseproducerede varer, som de derefter forsøgte at sælge til forbrugerne.

I den nye økonomi er rollefordelingen ændret. Det er blevet lettere at inddrage brugere og samarbejdsparter i at udvikle løsninger – og det er i stigende grad også et krav fra kunderne, at de har indflydelse på det, de køber.

Men hvordan co-creater man i praksis?

Vi zoomer helt ind og gennemgår, hvordan designere og slutbrugere kan kommunikere og samarbejde om at finde løsninger – og vi tager udgangspunkt i en konkret case; udviklingen af et hjælpemiddel, der i dag gør livet lettere for kræftramte, der skal have kemoterapi.


Og så har vi en rapport fra Indien. Det er ikke en overdrivelse at sige, at Indien kan være et ret kaotisk sted. Det er næsten symbolsk, at på rupi-pengesedlerne er møntfoden skrevet på 17 forskellige sprog.

Når man udvikler kunstig intelligens-løsninger kan kompleksiteten imidlertid være en styrke.

Som man kan læse i dagens klumme fra Innovation Center Denmark i Indien, er der gang i udviklingen af AI-sundhedsløsninger, som bygger på adgangen til store mængder meget varierede data.

God fornøjelse med læsningen! 

 

Forrige artikel Overblik: Reality check af forudsigelserne om eksponentiel vækst Overblik: Reality check af forudsigelserne om eksponentiel vækst Næste artikel Overblik: Overvågningskapitalismen sælger forudsigelser om os Overblik: Overvågningskapitalismen sælger forudsigelser om os
22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

Sygehuse, kommuner og praktiserende læger skal samarbejde mere om patienterne. De har i ti år mødtes i 22 sundhedsklynger, der erbygget op omkring akutsygehuse i hele landet. Ingen har evalueret klyngernes arbejde. Alligevel kan de få en nøglerolle i en kommende reform.

Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?