Overblik: Forvirrende og forbløffende virtual reality

FN-rapport konkluderer, at vi er bagefter med at nå SDG’erne.
Sådan støtter amerikanske top-universiteter iværksættere

Når virtual reality er godt, så er det en forbløffende og forvirrende oplevelse at kunne træde lige ind i en helt anden verden, som man bliver fuldstændigt opslugt af – og øjeblikket efter, når man tager headsettet af, står man tilbage i den virkelige verden.

Det stærkeste, undertegnede har prøvet i den retning, er med et headset fra et lille firma ved navn Varjo. Det er konstrueret på samme måde, som vores syn fungerer; med et lille felt i midten, hvor der er den højeste grad af detaljering, og en noget lavere opløsning i udkanten af synsfeltet.

Varjo hævder, at deres headset kan vise grafik i samme opløsning, som det menneskelig øje kan se. Jeg kan kun sige, at det er yderst overbevisende.

Varjo er fra … Finland, hvor der er godt gang i den teknologiske udvikling. I sidste uge lancerede Varjo et nyt headset med kameraer på fronten, så man både kan se sine omgivelser og computergrafikken. Vi har en artikel om de avancerede VR-briller.

I den virkelige fysiske verden er der også brug for hastig udvikling og omstilling. Mandag Morgens tidligere chefredaktør Erik Rasmussen har en skarp omtale af den seneste FN-rapport om verdensmålene.

De 17 SDG’er er den store globale to-do-liste. Som Rasmussen skriver, så udtrykker og sammenfatter verdensmålene et mindset og en virkelighed, der fastlægger de vilkår og de rammer, der bliver gældende for udviklingen af morgendagens samfund – og dermed også for, hvad virksomhederne skal leve af.

Men FN-rapporten konstaterer, at vi halter bagefter i forhold til at få opfyldt målene, og et af problemerne er, at de lande og selskaber, der lever af fossile brændstoffer, kæmper hårdt for at kunne fortsætte som hidtil.

De har meget på spil. Hvis klimaet skal reddes, og temperaturen ikke skal løbe løbsk, må industrierne afvikles over de næste 30 år, og det efterlader verdenssamfundet med, hvad der betegnes som stranded assets eller urentable virksomheder for et beløb svarende til 10.000 milliarder dollar.

Heldigvis åbner opfyldelsen af verdensmålene samtidig op for mindst lige så mange nye markedsmuligheder for dem, der forstår at koble deres forretning sammen med den udvikling.

Der er gjort utallige forsøg på at aflure, hvad der har gjort Silicon Valley og Cambridge, Massachusetts i Boston til så ekstremt stærke innovationsmiljøer.
En af faktorerne er det tætte samspil mellem universiteter i verdensklasse og et lokalt økosystem af startups, der forstår at bruge forskernes viden til at skabe nye produkter og løsninger.

Innovation Center Denmarks kontorer i Silicon Valley og Boston har set nærmere på, hvordan de amerikanske universiteter understøtter samspillet med erhvervslivet, og de har sammenfattet deres undersøgelser i fem punkter.

Der er noget at lære af for de danske uddannelsesinstitutioner.
 
God fornøjelse med læsningen!

Forrige artikel Overblik: En økonomi, der ikke kun handler om penge Overblik: En økonomi, der ikke kun handler om penge Næste artikel Overblik: Er væksten problemet eller løsningen? Overblik: Er væksten problemet eller løsningen?
Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality er stadig en teknologi, der kæmper for at finde sin plads i dagligdagen.

Det er især tre anvendelser, der driver den professionelle brug af VR: Træning af medarbejdere, salg og demonstrationer af udstyr og brugen af VR-oplevelser som terapi.

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Jurister kritiserer ny lovgivning for at lade erhvervsfolk og privatpersoner i stikken, hvis de udsættes for falske påstande på Facebook. Anonyme injurier på de sociale medier er nemlig ikke længere en sag for politiet – medmindre de skader en politiker eller er særligt alvorligt strafbare.

Robotterne der leder lederne

Robotterne der leder lederne

Flere virksomheder bruger kunstigt intelligente apps, der hjælper nye chefer med påmindelser og tip til at skabe velfungerende arbejdspladser.

Danske startups skal turde at drømme stort

Danske startups skal turde at drømme stort

I 2019 kommer vi til at se nogle af de største børstnoteringer i Silicon Valleys historie –  ikke mindst Uber og Airbnb.  Tech startups byder stadig på et stort vækstpotentiale, og det potentiale skal også danske startups turde at gå efter.  Det er hårdt arbejde, men gevinsten kan være enorm. 

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Det er svært at finde bedre eksempler på radikal omstilling af en stor virksomhed end den, der på ti år forvandlede Dong fra et nationalt dansk energiselskab baseret på olie, gas og kul til Ørsted, en international kæmpe inden for vedvarende energi. Strategisk chef i Ørsted, Jakob Askou Bøss, fortæller i dette interview om vejen dertil.