Overblik: Partipressen opdateret til internettet

Ethvert parti har i dag sine egne kanaler til at nå vælgerne direkte.
I Tyskland går det strygende for startups inden for fintech og forsikringsbranchen.
 

I denne uge har vi fokus på, hvordan de politiske partier bruger de sociale medier til at skabe deres egne kanaler for at nå vælgerne. På nogle måder minder det om den gamle partipresse. Tilbage i det forrige årtusinde var der i hver større by typisk fire aviser, der meget klart havde hver sit politiske tilhørsforhold.

I dag er billedet langt mere komplekst. Der er flere kanaler, flere historier, flere meninger på kryds af tværs af gamle partiskel. Trods overfloden af information bliver det sværere for vælgerne at komme til bunds i de politiske sager.
 
De gamle medier har fået travlt med at markere sig som det seriøse alternativ til strømmen af meninger på de sociale medier. Vi har lavet en rundspørge til TV 2, Berlingske, DR og Politiken for at høre, hvordan de imødekommer – og dækker – de nye politiske kommunikationsplatforme.

Brexit er noget skidt for den vigtige britiske finanssektor – men man må jo sige, at briterne selv har været ude om det. Den tyske finanssektor ser til gengæld ud til at høste gevinsterne. Allerede nu har store spillere som UBS og Goldman Sachs flyttet tusindvis af stillinger til Frankfurt.

I Tyskland er arbejdsdelingen indenfor finans- og forsikringssektoren, at Berlin er centrum fra startups indenfor fintech, München er hjemsted for forsikringsbranchen, og Frankfurt huser storbanker og den europæiske centralbank.

Sidste år blev der investeret 330 milliarder kroner i fintech i Tyskland, og som Innovation Centre Denmark i München fortæller, er der gode muligheder for, at aktører fra det livlige danske fintech-miljø kan blande sig i festen.

Forleden præsenterede det danske Center for Cybersikkerhed sin årlige trusselsvurdering.

Den gode nyhed er, at man ikke ser nogen større trussel om hacking og andre forstyrrelser af de kommende valg til Folketinget og Europa-Parlamentet.

”Hvis man ville gennemføre hackerangreb med henblik på at lække informationer, så kræver det en vis forberedelse, hvis det skal gøres effektivt. Det har vi ikke kunnet konstatere på nuværende tidspunkt,” sagde Thomas Lund-Sørensen, der er leder af centeret ved pressemødet.

Vores søstermedie TjekDet har historien om cybersikkerheden.

En af verdens førende business schools Sloan Center på MIT-universitetet har undersøgt, om det har nogen betydning, at der sidder teknologieksperter i en virksomheds bestyrelse.

Svaret er et klart ja. Indtjeningen og væksten er markant større, når der er techkompetencer ombord.

Vi samarbejder med Wall Street Journal om at bringe udvalgte artikler, der også har relevans i Danmark, og historien om betydningen af teknologisk indsigt er en af dem.

Forrige artikel Overblik: SoMe-politik Overblik: SoMe-politik Næste artikel Overblik: Djævelske digitale dilemmaer Overblik: Djævelske digitale dilemmaer
Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality er stadig en teknologi, der kæmper for at finde sin plads i dagligdagen.

Det er især tre anvendelser, der driver den professionelle brug af VR: Træning af medarbejdere, salg og demonstrationer af udstyr og brugen af VR-oplevelser som terapi.

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Jurister kritiserer ny lovgivning for at lade erhvervsfolk og privatpersoner i stikken, hvis de udsættes for falske påstande på Facebook. Anonyme injurier på de sociale medier er nemlig ikke længere en sag for politiet – medmindre de skader en politiker eller er særligt alvorligt strafbare.

Robotterne der leder lederne

Robotterne der leder lederne

Flere virksomheder bruger kunstigt intelligente apps, der hjælper nye chefer med påmindelser og tip til at skabe velfungerende arbejdspladser.

Danske startups skal turde at drømme stort

Danske startups skal turde at drømme stort

I 2019 kommer vi til at se nogle af de største børstnoteringer i Silicon Valleys historie –  ikke mindst Uber og Airbnb.  Tech startups byder stadig på et stort vækstpotentiale, og det potentiale skal også danske startups turde at gå efter.  Det er hårdt arbejde, men gevinsten kan være enorm. 

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Det er svært at finde bedre eksempler på radikal omstilling af en stor virksomhed end den, der på ti år forvandlede Dong fra et nationalt dansk energiselskab baseret på olie, gas og kul til Ørsted, en international kæmpe inden for vedvarende energi. Strategisk chef i Ørsted, Jakob Askou Bøss, fortæller i dette interview om vejen dertil.

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Den danske startup Matter Pension vil gøre det let for den enkelte at bruge pensionen til at påvirke verden i en mere bæredygtig retning. “Man skal kunne se på sin pension, hvor meget grøn energi, man har været med til at producere,” siger den unge stifter, Niels Fibæk Jensen.

I Japan brainstormer man ikke på møderne

I Japan brainstormer man ikke på møderne

KOMMENTAR: Mit firma blev for snart fem år siden opkøbt af japanske Canon. Vi er stadig en virksomhed dybt forankret i vores oprindelige skandinaviske værdier, men vi har lært meget. Og håbet er, at vi også kan lære japanerne noget.

"Jeg opsøger ikke kolbøtter. Det virker mere, som om de opsøger mig"

Historien om Erick Thürmer er ikke nødvendigvis en succeshistorie. Det er alt for tidligt at sige. Det er snarere historien om en perlerække af kolbøtter, som Thürmer har været igennem på sin mission for at revolutionere den danske fremstillingsindustri. I dag er han landet på benene, men der går næppe så længe, før han springer videre – igen.

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Hvad er det, der trækker danskere med gode ideer til Californiens superinkubator i Silicon Valley? To danske iværksættere fortæller her, hvorfor de rejste fra Danmark, og hvad der skal til for at slå igennem i den amerikanske tech-dal. 

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Vi er ved at drukne i plastik, men lovgivningen og nye måder at bruge emballage på er så småt på vej.
I Silicon Valley holder Mozilla-fonden den etiske fane højt.

Vi bruger afsindigt meget plastik

Vi bruger afsindigt meget plastik

Pludselig hader vi plastik. På få år er der kommet langt større bevidsthed om, at vores plastikaffald havner i maven på fisk og fugle eller i gigantiske plastik-øer i verdenshavene. Alligevel vokser forbruget støt. Det arbejder politikere, erhvervsfolk og civilsamfundet på at ændre.

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Dansk Affaldsminimering sorterer, renser og tørrer plastik fra danske husholdninger på deres anlæg i Langå uden for Randers. Virksomheden giver plastikken nyt liv ved at smelte den om, så den kan sælges videre til producenter.

Nu ruller den cirkulære økonomi

Nu ruller den cirkulære økonomi

Ny lovgivning fra både Folketinget og EU presser på for mere fokus på reparationer og genanvendelse af materialer. Produkter og forretningsmodeller, der bygger på de samme principper, vælter frem. Den cirkulære økonomi er en ide, hvis tid er kommet.

Brød bliver til øl bliver til brød

Brød bliver til øl bliver til brød

Det økologiske bageri Jalm&B har sammen med Carlsbergs bryggeri Jacobsen indgået en industriel symbiose, hvor de aftager hinandens restprodukter til at bage brød og brygge øl.