Overblik: Partipressen opdateret til internettet

Ethvert parti har i dag sine egne kanaler til at nå vælgerne direkte.
I Tyskland går det strygende for startups inden for fintech og forsikringsbranchen.
 

Peter Hesseldahl

I denne uge har vi fokus på, hvordan de politiske partier bruger de sociale medier til at skabe deres egne kanaler for at nå vælgerne. På nogle måder minder det om den gamle partipresse. Tilbage i det forrige årtusinde var der i hver større by typisk fire aviser, der meget klart havde hver sit politiske tilhørsforhold.

I dag er billedet langt mere komplekst. Der er flere kanaler, flere historier, flere meninger på kryds af tværs af gamle partiskel. Trods overfloden af information bliver det sværere for vælgerne at komme til bunds i de politiske sager.
 
De gamle medier har fået travlt med at markere sig som det seriøse alternativ til strømmen af meninger på de sociale medier. Vi har lavet en rundspørge til TV 2, Berlingske, DR og Politiken for at høre, hvordan de imødekommer – og dækker – de nye politiske kommunikationsplatforme.

Brexit er noget skidt for den vigtige britiske finanssektor – men man må jo sige, at briterne selv har været ude om det. Den tyske finanssektor ser til gengæld ud til at høste gevinsterne. Allerede nu har store spillere som UBS og Goldman Sachs flyttet tusindvis af stillinger til Frankfurt.

I Tyskland er arbejdsdelingen indenfor finans- og forsikringssektoren, at Berlin er centrum fra startups indenfor fintech, München er hjemsted for forsikringsbranchen, og Frankfurt huser storbanker og den europæiske centralbank.

Sidste år blev der investeret 330 milliarder kroner i fintech i Tyskland, og som Innovation Centre Denmark i München fortæller, er der gode muligheder for, at aktører fra det livlige danske fintech-miljø kan blande sig i festen.

Forleden præsenterede det danske Center for Cybersikkerhed sin årlige trusselsvurdering.

Den gode nyhed er, at man ikke ser nogen større trussel om hacking og andre forstyrrelser af de kommende valg til Folketinget og Europa-Parlamentet.

”Hvis man ville gennemføre hackerangreb med henblik på at lække informationer, så kræver det en vis forberedelse, hvis det skal gøres effektivt. Det har vi ikke kunnet konstatere på nuværende tidspunkt,” sagde Thomas Lund-Sørensen, der er leder af centeret ved pressemødet.

Vores søstermedie TjekDet har historien om cybersikkerheden.

En af verdens førende business schools Sloan Center på MIT-universitetet har undersøgt, om det har nogen betydning, at der sidder teknologieksperter i en virksomheds bestyrelse.

Svaret er et klart ja. Indtjeningen og væksten er markant større, når der er techkompetencer ombord.

Vi samarbejder med Wall Street Journal om at bringe udvalgte artikler, der også har relevans i Danmark, og historien om betydningen af teknologisk indsigt er en af dem.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu