Overblik: Politikere afskærer de besværlige fra debatten på Twitter

Trump har fået dom for, at han ikke må blokere folk fra sin konto – men mange danske politikere gør det. Og så vil Sydkorea også have regler a la GDPR.

Politikerne bruger i stigende grad Twitter til at nå direkte ud med deres budskaber.
 
Men når vælgerne svarer igen, vælger nogle politikere at blokere dem fra deres konto – og dermed mister de formastelige debattører adgang til at se, hvad politikeren skriver, og muligheden for at kommentere det.
 
Men herregud, er det ikke kun rimeligt, at politikerne luger lidt ud i de mest provokerende kommentarer, ellers kan kværulanterne fuldstændig overtage debatten?
 
Tjoh, men hvad nu, hvis det er en minister, der bruger Twitter til at lancere nye tiltag eller komme med politiske udmeldinger? Eller hvad nu, hvis det er Donald Trump, der fyrer medarbejdere og erklærer handelskrige gennem Twitter?
 
I USA har retten dømt, at Trumps twitterkonto er et offentligt anliggende, og at han derfor ikke kan blokere andre fra den.
 
Vi har taget et nærmere kig på, hvilke danske politikere, der blokerer debattører fra deres konto – og vi har talt med nogle af dem, der er blevet blacklistet.
 
Vi kender Boston Dynamics for deres videoer af hunde- og menneskelignende robotter, der kan bevæge sig hurtigt omkring i svære terræner med forbløffende sikkerhed. De kan gå op ad trapper, åbne døre, bevæge sig i flok – og endda slå baglæns saltomortaler.
 
Boston Dynamics seneste video viser en robot, der nærmest ligner en struds på hjul.
 
Handle, som den hedder, er beregnet til at pakke kasser i varehuse, på paller og i lastvogne. Som sædvanlig er det fascinerende at se videoen, der viser, hvordan robotter bliver mere og mere livagtige.
 
Sydkorea er måske det mest gennemdigitaliserede land på jorden, og det kan dårlig undre, at man også der jævnligt løber ind i skandaler med misbrug af personlige data, uheldige delinger af video fra overvågningskameraer osv.
 
En af konsekvenserne er, at det i Sydkorea ikke er tilladt at sælge telefoner med lydløst kamera.
 
Nu vil man indføre regler for persondatabeskyttelse, der minder meget om EU’s GDPR. Som Innovation Center Denmark skriver i dagens klumme vil mere ensartede normer for beskyttelse af data kunne lette samarbejdet mellem danske og koreanske tech-selskaber.
 
God fornøjelse med læsningen!

Forrige artikel Overblik: Djævelske digitale dilemmaer Overblik: Djævelske digitale dilemmaer Næste artikel Overblik: Vestager: Europa er social markedsøkonomi Overblik: Vestager: Europa er social markedsøkonomi
Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer!

Kina vil have verdens smarteste byer!

Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data sammen fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe en smart city. Det sker i tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?