Overblik: Politikere afskærer de besværlige fra debatten på Twitter

Trump har fået dom for, at han ikke må blokere folk fra sin konto – men mange danske politikere gør det. Og så vil Sydkorea også have regler a la GDPR.

Peter Hesseldahl

Politikerne bruger i stigende grad Twitter til at nå direkte ud med deres budskaber.
 
Men når vælgerne svarer igen, vælger nogle politikere at blokere dem fra deres konto – og dermed mister de formastelige debattører adgang til at se, hvad politikeren skriver, og muligheden for at kommentere det.
 
Men herregud, er det ikke kun rimeligt, at politikerne luger lidt ud i de mest provokerende kommentarer, ellers kan kværulanterne fuldstændig overtage debatten?
 
Tjoh, men hvad nu, hvis det er en minister, der bruger Twitter til at lancere nye tiltag eller komme med politiske udmeldinger? Eller hvad nu, hvis det er Donald Trump, der fyrer medarbejdere og erklærer handelskrige gennem Twitter?
 
I USA har retten dømt, at Trumps twitterkonto er et offentligt anliggende, og at han derfor ikke kan blokere andre fra den.
 
Vi har taget et nærmere kig på, hvilke danske politikere, der blokerer debattører fra deres konto – og vi har talt med nogle af dem, der er blevet blacklistet.
 
Vi kender Boston Dynamics for deres videoer af hunde- og menneskelignende robotter, der kan bevæge sig hurtigt omkring i svære terræner med forbløffende sikkerhed. De kan gå op ad trapper, åbne døre, bevæge sig i flok – og endda slå baglæns saltomortaler.
 
Boston Dynamics seneste video viser en robot, der nærmest ligner en struds på hjul.
 
Handle, som den hedder, er beregnet til at pakke kasser i varehuse, på paller og i lastvogne. Som sædvanlig er det fascinerende at se videoen, der viser, hvordan robotter bliver mere og mere livagtige.
 
Sydkorea er måske det mest gennemdigitaliserede land på jorden, og det kan dårlig undre, at man også der jævnligt løber ind i skandaler med misbrug af personlige data, uheldige delinger af video fra overvågningskameraer osv.
 
En af konsekvenserne er, at det i Sydkorea ikke er tilladt at sælge telefoner med lydløst kamera.
 
Nu vil man indføre regler for persondatabeskyttelse, der minder meget om EU’s GDPR. Som Innovation Center Denmark skriver i dagens klumme vil mere ensartede normer for beskyttelse af data kunne lette samarbejdet mellem danske og koreanske tech-selskaber.
 
God fornøjelse med læsningen!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu