Overblik: Reality check af forudsigelserne om eksponentiel vækst

Apple vil konkurrere på at beskytte brugernes personlige data.
Sydkoreas planer om skabe smart cities er en oplagt mulighed for danske virksomheder.

Peter Hesseldahl

De fleste af os har sikkert set indtil flere præsentationer, hvor foredragsholderen forklarer forskellen på lineær og eksponentiel vækst: Hvis man fordobler noget en gang om året, går væksten langsomt i starten, men efterhånden bliver det, der fordobles, meget stort – og så går det stærkt!

Og derfor har vi travlt, siger foredragsholderen. 

Den amerikanske opfinder og forfatter Ray Kurzweil har i flere årtier skrevet bøger og givet interviews til alverden med budskabet om, at vores centrale teknologier udvikler sig eksponentielt, og at forandringerne derfor kommer imod os langt hurtigere, end vi umiddelbart tror. 

Men går det virkelig så hurtigt, som Kurzweil forventer?

For 20 år siden skrev Kurzweil en bog, der ret detaljeret beskrev, hvad vi kunne forvente af teknologien i 2019. Og i mellemtiden er den fremtid blevet nutid. Det er oplagt at undersøge, om Kurzweils forudsigelser holder – og det gør vi i dagens artikel.


Apple er i gang med en større omlægning af deres strategi. Salget af iPhones og computere er faldende, og derfor satser Apple i højere grad på at levere tjenester som betaling, sundhed og streaming af musik.

Men det er et trængt felt, for de andre IT-giganter – you know, Google, Facebook, Amazon – har travlt med at udvikle de samme tjenester.

Den måde, Apple vil forsøge at skille sig ud, er ved at tilbyde brugerne de bedste muligheder for at beskytte og styre deres personlige oplysninger. Den strategi har Wall Street Journal analyseret, og vi bringer artiklen som en del af vores samarbejde med WSJ.


I Sydkorea har regeringen sat turbo på udviklingen af smart cities.

Det viser sig, at meget af den teknologi og ekspertise, der skal bruges i Sydkorea, er noget, som danske virksomheder har stor erfaring med – bl.a. ældrepleje, understøttelse af handikappede og cleantech til at gøre byerne både intelligente og bæredygtige.

I dagens klumme fra Innovation Centre Denmark i Seoul fortæller centerets leder, Martin Rune Hoxer, om de store muligheder, der er for danske selskaber og startups, der vil være med i den videre udvikling af et af verdens højest udviklede digitale samfund.
 
God fornøjelse med læsningen!
 
 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu