Prispres kan tvinge mobilselskaber til fusioner

Indtjeningen halter i de danske mobilselskaber. Skarp konkurrence har presset priserne i bund, og selskaberne har forsømt at tilpasse deres forretning til den teknologiske udvikling. Både taletelefoni og sms-beskeder er på retur, men ingen af selskaberne tjener for alvor penge på den eksplosivt stigende datatrafik. Analytikere vurderer, at der ikke i længden er plads til fire store operatører på det danske marked, og forventer, at de kommende år byder på fusioner, opkøb og alliancer. Imens venter en ny generation af udfordrere i kulissen.

Prispresset på det danske mobilmarked piner nu de store operatører så meget, at de kan blive tvunget til at rykke tættere sammen gennem opkøb, fusioner eller strategiske netværkssamarbejder. Sådan lyder det fra flere analytikere med indsigt i telebranchen. 

De fire store mobiloperatører – Telia, Telenor, TDC og 3 – har i flere år været hårdt presset på indtjeningen. Derfor undrer det iagttagerne, at man ikke for længst har set en større konsolidering i branchen. 

Som teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets udtrykker det: ”For kunderne svarer det til fire ottesporede storebæltsbroer, der står ved siden af hinanden. For enden af broen står der så fire selskaber og taler for, at man skal køre over netop deres bro,” siger han.

Login