Robotklyngen i Odense stortrives :: Masser af succes for dansk e-handel i Kina

Der er gode nyheder i dag – selv Facebook får rosende ord med på vejen; som et redskab til positiv forandring i samfundet.

Peter Hesseldahl

I dag har vi masser af positive og opmuntrende historier – det er dejligt!

For fem år siden brugte Niels Jul Jacobsen LEGO mindstorms til at bygge den første prototype på en lille transportrobot til fabrikker og lagerhaller, der fik navnet MiR. For nylig blev MiR solgt for 1,7 milllarder kroner – til den samme amerikanske virksomhed, der tidligere købte Universal Robots.

Milliardsucceserne betyder, at der nu strømmer talenter og investeringer til robotklyngen omkring Odense.

Anders Rostgaard Birkman fortæller historien den nye danske industriklynge, og vi følger pengestrømmene på kryds og tværs mellem de vigtigste virksomheder og nøglepersoner i Odense. Det går stærkt, og de næste store virksomheder er allerede på vej.

Mere succes: Det går rigtig godt med danske virksomheders salg på de store kinesiske e-handelsplatforme. På de dominerende platforme fra internetgiganten Alibaba ligger Danmark faktisk som nummer 7 i verden – foran lande som Sverige, Holland, Canada og Italien.

Vi fortæller, hvorfor det går så godt derude for selskaber som LEGO, Arla, Bestseller og Bang & Olufsen.

Vi har også et interview med Sarah Chu, der indtil for nylig var ECCO skos chef for marketing i Kina. Hun fortæller, hvordan danske virksomheder kunne lære af den måde man griber dagligvarehandel an på i Kina. Det handler især om sammensmeltningen af brugernes oplevelse og data når de handler online, og når de handler i butikker – det, der kaldes ”new retail”.

Vi har haft travlt med at bashe de sociale medier og Facebook i de seneste måneder, men i dagens klumme påpeger Anders Dybdal og Torben Clausen fra kommunikationsbureauet Operate, at de mekanismer, der har givet os Trump, lige så godt også kan give os et bedre samfund.

Som eksempel nævner de blandt andet #metoo, der i dén grad har sat sex-chikane på dagsorden. Internettet og de sociale medier har givet hver enkelt af os en mulighed for at bidrage til en fælles dagsorden, og det er værd at huske, at de dagsordener også kan være konstruktive.

God fornøjelse med læsningen!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu