Robotterne truer handicappedes jobmuligheder

I alt 820.000 danskere har jobs med relativt mange opgaver, der kan løftes af robotter og andre digitale løsninger, viser ny analyse fra Den Sociale Kapitalfond. Unge, ufaglærte og handicappede er i højere grad i risikozonen for at miste deres job.

I alt 820.000 danskere har jobs med relativt mange opgaver, der kan løftes af robotter og andre digitale løsninger, viser ny analyse fra Den Sociale Kapitalfond. Unge, ufaglærte og handicappede er i højere grad i risikozonen for at miste deres job. Geografisk vil det påvirke Vestjylland mere end resten af landet.

Ny teknologi vil i fremtiden overtage mange arbejdsopgaver, og nogle grupper kan forvente større påvirkning end andre.

VB1

VB2

Analyserne viser desuden, at mennesker med handicap er særligt udsatte for at miste deres job. For eksempel befinder mange personer med ADHD og muskelsvind sig i jobs, hvor der er mange opgaver med højt potentiale for automatisering.

”Mennesker med handicap vil blive ramt dobbelt, da mange besidder de job, som teknologien udkonkurrerer, og samtidig er mange ufaglærte og måske endda i fleksjob. Vi risikerer således, at mennesker med handicap kommer endnu længere væk fra arbejdsmarkedet, end de er i forvejen. Den problematik skal vi være opmærksomme på og tage hånd om,” siger formand Anette Laigaard, Det Centrale Handicapråd.

Hent PDF
Forrige artikel Kraftig vækst i brugen af droner Kraftig vækst i brugen af droner Næste artikel SMV’ernes digitale potentiale drukner SMV’ernes digitale potentiale drukner