Skal techgiganterne stå for censuren?

Hør også tech-ambassadøren og EU-kommissæren om regulering af techgiganter. Og så skal vi måske til at være mere kritiske overfor begrebet ”digitalisering”

Foto: Jay Janner / Ritzau Scanpix
Peter Hesseldahl

Alex Jones er simpelthen så langt ude. På sine webcast og podcasts har han bl.a. hævdet at Hillary Clinton drev en pædofili-ring fra et pizzeria i Washington. Men der er masser, der lytter og tror ham. En af dem tog en revolver med ned til pizzariet og begyndte at skyde løs.

Nu har Facebook, Apple, Spotify og Youtube lukket hans konti. Er det godt? Søren Engelbrecht har talt med en række eksperter i ytringsfrihed for høre, hvem der bør stå for censuren – og hvilke motiver, der skal ligge bag, når nogen lukkes ude fra de sociale medier.
 
Hvis det er nogen, der både kan skabe angst og respekt i Silicon Valley er det EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Når hun skriver bøder ud, er det på den helt store blok. Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge taler med Vestager i den seneste udgave af ”Techplomacy” podcasten, især om USA og EU’s forskellige holdninger til regulering af tech-industrien.
 
'Digitalisering' har i årevis været et ubetinget plus-ord. Vi skal have digitaliseret skolen, sundhedsvæsenet, det offentliges kontakt til borgerne osv. – selvfølgelig. Anders Colding Jørgensen skriver i dagens kommentar, at nu er det tid at begynde at spørge hvorfor. Hvad opnår vi af fordele ved det?

”Begrebet digitalisering er ganske enkelt alt for slasket og u-specifikt til at være centralt i den seriøse samtale om computere, hverdag og samfund, som vi fortsat er nødt til at have,” skriver han i en veloplagt klumme.
 
God fornøjelse med læsningen!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu