Smartphonen – en trofast følgesvend :: Google-kunst fortolker verden :: Fintech på brasiliansk

Hvor afhængige er vi egentlig af vores smartphones? Kan kunst forklare den teknologiske omstilling bedre end journalister? Og burde man satse på at udvikle fintech-løsninger og samtidig nyde solen i São Paolo?

Peter Hesseldahl

Velkommen til MM Nexts nyhedsbrev!

I sommer var det 10 år siden, Apple’s iPhone revolutionerede markedet for mobiltelefoner. Dengang i 2007 var det fuldstændigt nyskabende, grænsende til det magiske.

I mellemtiden er smartphones blevet en integreret del af, hvem vi er. Vi kan i praksis ikke fungere fuldt ud, hvis ikke vi har mobilen med os, og der er ingen grund til at tro, at vores afhængighed vil blive mindre fremover.

Mobilafhængighed

Det er muligt, at selve telefonen forsvinder og bliver en del af briller, armbåndsure eller noget helt tredje, men vores kontakt til hinanden, til nettets data og alle de enheder, der er koblet til det, vil kun blive mere intens og konstant.

Konsulenthuset Deloitte har udgivet en rapport med et snapshot af situationen lige nu i Norden. Kortlægningen fortæller bl.a., at danske unge tjekker mobilen 68 gange i døgnet, mens hele 58 pct. tjekker den inden for 5 minutter, efter de er vågnet. Virker det bekendt? 

Verden set gennem Google

I MM Next forsøger vi som journalister at være så klare, strukturerede og nøgterne som muligt i formidlingen.

Problemet er imidlertid, at verden og de forandringer, vi går igennem, ofte er langt fra logiske, ordnede eller overskuelige. It’s a mess. Rodet, paradoksalt, umuligt at forklare ... 

Nogle gange er kunst bare bedst til at udtrykke og fortolke det, vi står overfor. Vi har allerede bragt en perlerække af mere eller mindre kunstneriske videoklip, der alt efter øjnene, der er ser, kommer med tankevækkende, inspirerende og skræmmende bud på teknologiens konsekvenser. De kan ses eller genses under fanebladet ’video’.

I dag har vi samlet tre ’klassiske’ kunstværker, der alle handler om vores oplevelser med at bruge søgetjenesten Google, der ligesom mobilen er blevet en helt uundværlig del af et normalt liv i 2018. Nyd dem!

Brasiliansk fintech i vækst

En af fornøjelserne som redaktør er at modtage klummerne fra Innovationcentre Denmarks kontorer rundt om i verdens teknologiske brændpunkter. 

Denne gang har vi et indlæg fra São Paulo, Brasilien, hvor der er gang i udviklingen af teknologi til den finansielle sektor, fintech, som det kaldes.

Brasilien er ved at ryste tre års økonomisk krise af sig, og både storbankerne og en underskov af startups har travlt med at skabe løsninger, der er mere effektive og lettere at betjene.

Måske det er tid for nogle af de danske fintech-startups at tage flyveren til millionbyen syd for Rio – i dag er der 23 grader og let overskyet.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu