Snart er alle på kloden online – selv de tyske myndigheder

Nu skal det offentliges rudekuverter afskaffes i Tyskland. Og i Afrika og Indien går salget af smartphones hastigt i vejret.

Tyskland har et utal af dygtige højteknologiske virksomheder – alligevel er det på nogle områder stadig forbløffende lidt digitalt. Som man kan læse i dagens klumme fra Innovationcenter Denmark i München, lever rudekuverten stadig i bedste velgående dernede.

Men nu investeres der massivt i at digitalisere den offentlige forvaltning, alene i Bayern er der afsat 45 milliarder kroner til at gøre tyskerne smartere.
 
Vi er hastigt på vej mod at stort set alle på kloden har en smartphone med en bredbåndsforbindelse. Det fremgår af den svenske tele-gigant Ericssons årlige rapport over den globale brug af mobil kommunikation.

I dag er der 4,3 milliarder smartphones i omløb, men Ericsson forventer, at der om 5 år vil være 7,2 milliarder smartphones. Alle kurverne peger opad – ikke mindst i Afrika og Indien.

Det er en af den teknologiske udviklings mest forbløffende omveje, at så mange mennesker får smartphones med bredbåndsforbindelse, videotelefoni, GPS-navigation og Google-søgning inden de får rindende vand, ordentlige toiletter eller elektricitet installeret.
 
God fornøjelse med læsningen!

Forrige artikel Blockchain holder styr på bæredygtig produktion Blockchain holder styr på bæredygtig produktion Næste artikel Start med: Hvad er det for et problem tech skal løse? Start med: Hvad er det for et problem tech skal løse?