Stemmestyret shopping står foran gennembrud

Næsten 10 pct. af verdens befolkning vil bruge Amazons digitale assistent indenfor tre år, vurderer investeringsbank.

Mens vi i Danmark venter lidt endnu på, at Amazons og Googles nye digitale assistenter for alvor vinder frem, er udviklingen i fuld gang i USA. Her oplevede man et regulært boom i forbindelse med den seneste julehandel, hvor ikke mindst Amazons to talestyrede højttalere, Echo og Dot, stod højt på manges ønskelister.

Allerede inden det amerikanske julesalg gik i gang, var der ifølge Morgan Stanley solgt 11 mio. eksemplarer af de to digitale assistenter, som har styresystemet Alexa indbygget. Frem mod juleaften blev der solgt yderligere 9 millioner Echo-maskiner, og hvis ikke Amazons varelager var løbet tør, havde endnu flere amerikanske hjem fået sig en digital butler.

Julesalget var i øvrigt kun begyndelsen. Ifølge en ny markedsanalyse fra investeringsbanken RBC Capital Markets står stemmestyret computing og shopping via de digitale assistenter først nu foran sit egentlige gennembrud. Om tre år vil der ifølge RBC Capital Markets blive solgt 60 mio. Alexa-baserede maskiner eller enheder, hvorved det samlede antal alene i USA når op på 128 millioner.

500 mio. aktive brugere

Samtidig forventer RBC, at Amazon i 2020 vil have 500 mio. aktive brugere af Alexa på verdensplan. De vil samtidig i stigende grad benytte netop Amazon til indkøb og shopping. De nuværende Amazon-kunder forventes at have spenderet omkring 350 dollar ved udgangen af i år, og det beløb vil stige med 5 pct. årligt, hvorfor Amazon regner med, at den årlige omsætning pr. kunde når op på 400 dollar i 2020. Dertil kommer, at de stemmestyrede købsmuligheder med Alexa yderligere vil øge købelysten med mellem 5 og 15 pct.

RBC Capital Markets konkluderer, at Amazon har potentiale til at erobre et meget stort marked, som så kan ramme andre aktører og salgsplatforme.

”Det er vores vurdering, at Amazon står med et potentielt megahit med Alexa. De digitale assistenter gør det langt lettere at få svar på stort set alt og gør det nemt at bestille alverdens varer. Det er en tjeneste, som vil styrke intensiteten i Amazons relationer til deres kunder,” erklærer RBC Capital Markets.

En undersøgelse af 228 nuværende Amazon-kunder viste i sidste måned, at 17 pct. af alle Alexa-brugere allerede nu benytter deres butler til at bestille varer fra Amazons egne webbutikker.

En anden ny rapport fra Accenture i Storbritannien slår fast, at 38 pct. af alle millennials, dvs. personer født mellem 1980 og 2000, er parat til at anvende stemmestyring til alverdens indkøb og bestillinger, og at 10 pct. allerede har gjort det.

LÆS OGSÅ:

”Amazon vil lokke hele verden ind i deres økosystem”

De gamle butikker skal igen genopfinde sig selv

Når tale er guld: Amazons digitale butler tilter detailhandlen

MM MENER: Internettets nye monopolister

Forrige artikel Internettets nye monopolister Internettets nye monopolister Næste artikel Når tale er guld: Amazons digitale butler tilter detailhandlen   Når tale er guld: Amazons digitale butler tilter detailhandlen  
Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.