Supersygehuse bliver udstillingsvindue for dansk design og teknologi

Danske arkitekter, ingeniører og rådgivere har sat sig tungt på sygehusbyggerier for tilsammen 45 milliarder kr. De kan skabe op til 60.000 arbejdspladser over ti år. Det giver Danmark mulighed for at blive en global showcase for supermoderne og energivenlige sygehuse. Byggerierne kan skabe nye globale sællerter inden for smart sundhedsteknologi. Men lang byggeproces og svag videndeling kan dæmpe vækstpotentialet.

Danmark har en unik mulighed for at blive et attraktivt internationalt udstillingsvindue for fremtidens supermoderne, højeffektive og energivenlige sygehuse fyldt med den nyeste avancerede højteknologi.

Byggeriet af de nye supersygehuse for 45 milliarder kr. tegner til at blive en enestående manifestation af dansk sygehusdesign og byggekunst, som kan skabe vækst, nye job og øget milliardeksport på et eksploderende globalt marked.

Danske arkitekter, rådgivere og ingeniører har stort set ryddet hele bordet og sat sig tungt på sygehusbyggerierne i bl.a. hovedstadsområdet, Aarhus, Odense, Aalborg og Gødstrup.

Login