Take-off for Google-stifterens flyvende taxa

Googles stifter og øverste direktør larry Page, har sat lidt at sine personlige sparepenge i selskabet Kitty Hawk, der udvikler flyvende biler. Nu præsenterer de den første model. 

I en ny video præsenterer Kitty Hawk nu resultatet af 8 års udviklingsarbejde: Cora, et elektrisk to-personers fartøj, konstrueret som en blanding af en stor drone og et lille propelfly.

De 12 rotorer gør Cora i stand til at lette og lande lodret. Når flyet er kommet op i luften, drives det frem af en propel. Man kan flyve op til 175 km i timen, på afstande op til 100 km, og i op til 900 meters højde.

Cora er i hård konkurrence med andre udviklingsprojekter. Kinesiske Ehang er begyndt at afprøve deres førerløse passager-drone i Dubai, og Uber arbejder på fly-taxa konceptet Elevate.

Cora-konceptet har en særlig vægt, dels fordi Google er involveret, dels fordi Kitty Hawks CEO er Sebastian Thrun, der må betegnes som en af verdens førende innovatører. Han er tidligere professor i kunstig intelligens og stifter af GoogleX, researchafdelingen for særlig langsigtet udvikling.

Thrun stod bag den tidlige udvikling af Google Streetview og af Googles selvkørende biler, og han har startet det vigtige online uddannelses-site Udacity. En mand, hvis projekter, det er værd at holde øje.

Forrige artikel Robotter på glatis under OL Robotter på glatis under OL Næste artikel Mand plager robothund Mand plager robothund