Uddannelsesrevolution kan løfte millioner ud af fattigdommen

Onlinekurser breder sig med lynets hast. Millioner af mennesker bliver i dag undervist gratis af professorer fra nogle af de mest prestigefyldte eliteuniversiteter som Harvard, Stanford og Princeton. Nogle kurser har over 200.000 studerende. Det kan blive en af de største uddannelses-revolutioner i over 100 år og løfte millioner af mennesker ud af fattigdommen. E-learning er det hurtigst voksende marked inden for global uddannelse. Københavns Universitet er hoppet med på vognen og forventer at få op imod 100.000 studerende med på nogle af deres gratis onlinekurser. Det er knap tre gange så mange som antallet af faste studerende.

Mitchell Duneier var både spændt og nervøs, da han sad foran kameraet i det tomme lokale for at optage sin første forelæsning. Videoen skulle ses af de over 40.000 studerende fra 113 forskellige lande, der havde tilmeldt sig hans gratis onlinekursus i sociologi.

Som professor på Princeton University, et af verdens mest anerkendte universiteter, var Mitchell Duneier vant til at tale til store forsamlinger. Men et er at undervise folk i samme alder fra samme kultur ansigt til ansigt i et stort auditorium. Noget helt andet er at undervise mange tusinde studerende fra seks kontinenter med vidt forskellig baggrund og alder om et så komplekst emne som sociologi – via en computerskærm.

Men lad os bare afsløre med det samme, at alle Mitchell Duneiers bekymringer blev godt og grundigt banket til jorden.

Login