USA's politiske komet har en radikal grøn plan

Moderate miljøorganisationer og demokratiske seniorpolitikere lægger luft til den plan for USA's grønne omstilling, The Green New Deal, som den nye unge stjerne i amerikansk politik, demokraten Alexandria Ocasio-Cortez, netop har fremlagt.

En ambitiøs grøn klima- og jobpolitik bliver et centralt punkt på dagsordenen for den demokratiske kandidat, der til næste år skal forsøge at sende Donald Trump på pension ved det amerikanske præsidentvalg.

Og det er givet, at 29-årige Alexandria Ocasio-Cortez, nyvalgt medlem af Kongressen fra New York, med sin ungdom, sin latinobaggrund og sit stærke, grønne engagement bliver en væsentlig spiller i Demokraternes mobilisering frem mod det valg, der får afgørende betydning for USA, for Europa og for resten af verden.

Samtidig er det lige så sikkert, at ’AOC’, som den nye mediekomet i Washington kaldes, bliver en udfordring for de centrale midtsøgende kræfter i Det Demokratiske Parti. Her ved man godt, at man ikke vinder et præsidentvalg ved at præsentere radikal venstrefløjspolitik, der skræmmer brede vælgergrupper i det amerikanske samfund.

Login