Verdens første mobile-first-bankløsning for virksomheder

Den danske tech-startup Hufsy vil revolutionere banksektoren med verdens første mobile-first bankløsning for virksomheder. Prototypen er allerede klar.
Marianne Kristensen Schacht

Fra et hjørne i kontorfællesskabet i Founders House er fire tech-iværksættere og deres faste firmamaskot, puddelhvalpen Hugo, godt på vej med en disruptiv teknologiplatform, der både vil revolutionere den etablerede banksektor og revisionsbranchen. Selskabet har udviklet verdens første prototype, der via mobiltelefonen skal hjælpe mindre virksomheder til hurtigere at få ordnet den finansielle del af forretningen. Det er en arbejdsopgave, der i dag er både tidskrævende og svær for mange mindre selskaber, og som tager fokus væk fra at drive og udvikle forretningen. Men med Hufsys system kan få klik på mobilen afløse lange aftener med sved på panden for virksomhedsejere, der skal have styr på økonomien.

Betaversionen er koblet op på en bank i Tyskland, og en række af kollegerne i Founders House og det omkringliggende Startup Village har testet systemet. Det er netop den type virksomheder, som Hufsy er sat i verden for at hjælpe.

”Vi vil ikke overflødiggøre bankerne, men vi vil gøre det nemmere for de små selskaber at håndtere alt, der har med finanser at gøre,” siger Maria Flyvbjerg Bo, der er medstifter af Hufsy.

Brugeren i centrum

Som ejer af en mindre virksomhed har hun selv oplevet, at det med økonomien var en udfordring, og at der var masser af dårlige oplevelser med at få de etablerede systemer til at fungere sammen. Hufsy er derfor først og fremmest designet til at give en let og overskuelig brugeroplevelse – på linje med det privatøkonomiske program Spiir, bare til virksomheder.

”Bankaktiviteter bliver helt simple i vores system, og ellers tidskrævende handlinger har vi reduceret til få klik på mobilen. Det går igen i hele vores tankegang og design af Hufsy – fra at åbne en ny bankkonto til betaling af regninger. Tid er en af de vigtigste ressourcer i små virksomheder,” siger Maria Flyvbjerg Bo.

Hufsy samarbejder i dag med programmører i Ukraine, men vil meget gerne have en eller flere programmører med på holdet i Danmark. Men de eftertragtede kvalifikationer udgør en knap ressource, og stort set alle selskaber i Founders House mangler kvalificerede folk.

"Vi har ikke råd til dyre headhuntere og karrierestande, og vi kan sjældent tilbyde samme løn som de store, etablerede virksomheder. Til gengæld kan vi tilbyde optioner, en helt anden form for arbejdsopgaver, fleksibilitet og ansvar, som man ikke får så mange andre steder. Og så får man som medarbejder i Hufsy muligheden for at være med til at skabe noget nyt, helt fra bunden," siger Maria Flyvbjerg Bo.

Tine Thygesen, der er medstifter og bestyrelsesmedlem i Founders House, fortæller, at stort set alle i kontorfællesskabet lige nu mangler ansatte med særlige kompetencer, især programmører, og at det er en stopklods for at udnytte det vækstpotentiale og momentum, som den danske tech-startup-scene lige nu har.

”Selvfølgelig skal vi selv uddanne flere udviklere, men vi kan altså ikke vente i ti år. Alle siger, at det er adgang til kvalificeret arbejdskraft, der udgør den største udfordring, frem for f.eks. finansiering. De her specialiserede mennesker er altså velkomne mange steder i verden, så der skal noget særligt for at trække dem til Danmark,” siger hun.

LÆS OGSÅ:

Tech-branchens superstars: Danmark kan udfordre Silicon Valley

Troels Lund om kritik fra iværksættere: ”Det vælter hertil med turister”

Grib nu den bold, Troels Lund Pulsen

Velkommen til Silicon Njalsgade


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu