Vestager om tech-giganterne :: IR 4.0-diskussionen fortsætter i Davos :: Gyldne tider for grønne virksomheder i Sydkorea

Det er ikke størrelsen, men gørelsen, der er udgangspunktet, når EU-Kommissionen stanger bøder i milliardklassen ud til tech-giganter, forklarer Margrethe Vestager i et interview med Next. Ny bog fra World Economic Forums stifter advarer mod, at den fjerde industrielle revolution kun bliver til fordel for eliten. Og så er der gode muligheder for danske cleantech-virksomheder i Sydkorea.

”Hun er sej,” sagde min søn, da jeg fortalte ham, at jeg skulle interviewe Margrethe Vestager.

Sandsynligvis er følelserne overfor EU's danske konkurrencekommissær noget mindre positive på direktionsgangene i en række store amerikanske tech-virksomheder. I går fik en af dem, chip-producenten Qualcomm, en bøde på over 7 milliarder kroner af EU for at have lavet en konkurrenceforvridende aftale med Apple. Av! Det er alligevel en slat.

”Det gør selvfølgelig noget ved vores samfund, hvis vi får så store spillere, at de ligesom er den infrastruktur, vi overhovedet kan bruge, når det kommer til at købe varer og være i kontakt med hinanden,” siger Margrethe Vestager bl.a. i interviewet, som både kan læses og ses på video

Jeg kom ikke til Davos i år, heller ikke i år. Jeg plejer at undskylde mig med, at min helikopter er til reparation. Det er påfaldende, som den altid sætter ud på den her tid af året.

Heldigvis kan man følge ganske godt med på World Economic Forums hjemmeside, hvor en stor del af de vigtigste sessioner også live streames. Der er løbende kommet en strøm af spændende rapporter op til årets møde, og igen i år har værten, tyske Klaus Schwab, udgivet en bog, som sætter temaet for årets møde. 

Bogen, ’Shaping the Fourth Industrial Revolution’, bygger videre på ideen om, at vi er på vej ind i den fjerde industrielle tidsalder, præget af intelligente netværker, og dens røde tråd er, at den fjerde industrielle revolution ikke skal gentage tidligere industrielle revolutioners mange fejl.

Min kollega Anders Rostgaard Birkman har talt med danske Anne Marie Engtoft Larsen, der leder World Economic Forums arbejde med at skabe en positiv fortælling om den fjerde industrielle revolution, og som er medforfatter til den nye bog.

I Sydkorea er der lyse udsigter for cleantech-branchen. Regeringen satser og investerer i en stribe grønne teknologier, og det er gode nyheder for danske virksomheder. Som Innovationcentre Denmark i Seoul fortæller i dagens klumme, har mulighederne for at eksportere miljøteknologi til Sydkorea aldrig været bedre.

Ugens mærkeligste video må være fagforbundet HK’s reklame for ’Katblocker’, der er et plugin til webbrowsere, der blokerer for de fleste videoer med katte.

Ideen er at undgå forstyrrelser og overspringshandlinger på arbejdet. Måske det også er en spinagtig måde for HK at vise omgivelserne, at man da har humor.

Under alle omstændigheder er det en spøjs video, men pas på du ikke lader dig forstyrre ved at sidde og se den på jobbet.

God fornøjelse med læsningen! 

Peter Hesseldahl

Redaktør, MM Next

 

 

 

 

Forrige artikel Ny global arbejdsdeling giver produktionsjob i Præstø :: The Factory of Things :: Tag fladskærmen med under armen Ny global arbejdsdeling giver produktionsjob i Præstø :: The Factory of Things :: Tag fladskærmen med under armen Næste artikel Hvordan bliver vi mere kollektivt intelligente? :: MOOC’er er blevet modne :: Innovation for murstensfabrikanter Hvordan bliver vi mere kollektivt intelligente? :: MOOC’er er blevet modne :: Innovation for murstensfabrikanter