Vestager: Vi går ikke særligt efter amerikanske selskaber

I en samtale med tech-ambassadør Casper Klynge fortæller den danske EU-kommissær om behovet for at regulere tech-giganterne. Hvis vi skal opnå de fulde fordele af digitaliseringen skal borgerne føle sig trygge ved brugen af data.

Den danske tech-ambassadør Casper Klynge producerer en månedlig podcast, hvor han interviewer nogle af de mange centrale personer indenfor teknologiudviklingen, som han møder rundt om i verden.

Denne gang er det en samtale med Margrethe Vestager om hendes arbejde som EU’s konkurrencekommissær.

Vestager taler bl.a. om de forskellige holdninger der er i EU og USA, når det drejer sig om reguleringen af tech-industrien, eksempelvis for at sikre brugerne data eller at beskatte selskaberne.

Hun fastholder – naturligvis – at trods de store bøder til Google og Apple, går EU kommissionen ikke specielt efter amerikanske selskaber. Det handler ifølge hende om at alle, der driver forretning i EU, skal følge de europæiske regler og konkurrere på lige vilkår – uanset hvor de kommer fra.

Forrige artikel Techplomacy podcast: Det transatlantiske samarbejde er som en patient på intensiv afdelingen Techplomacy podcast: Det transatlantiske samarbejde er som en patient på intensiv afdelingen Næste artikel PODCAST: En digital verden kræver digitalt diplomati PODCAST: En digital verden kræver digitalt diplomati