Vi har endnu ikke haft vores digitale Titanic moment

Azeem Azhar udgiver det meget anbefalelsesværdige ugentlige nyhedsbrev Exponential View. Han har i mange år kommunikeret omkring den digitale teknologis frontløbere, som international kommentator, konsulent og investor.

Peter Hesseldahl

I den seneste udgave af den danske tech-ambassadør Casper Klynges podcast, diskuterer Azhar og Klynge de store tendenser, der er ved at forandre de grundlæggende spilleregler for demokratiet, for innovation og for den globale magtbalance.

De to velinformerede herrer kommer blandt andet omkring Kinas stigende betydning og landets store satsning på kunstig intelligens.

De analyserer den voksende afstand mellem den eksponentielle hastighed, som teknologien udvikler sig med, sammenlignet med det langt trægere tempo, vores sociale normer forandres med.

Desuden taler Azeem Azhar og Casper Klynge om de aspekter af udviklingen, de er mest nervøse ved.

For Azhars vedkommende er det, at der kan komme et tech lash; en bred folkelige modstand mod teknologien, som betyder, at vi lukker af for de nye og nødvendige muligheder, teknologien giver.

Casper Klynge er mest nervøs for cyberangreb. Som han konstaterer, så har vi ikke været ude for et virkelig farligt cyberangreb endnu – vi har stadig ikke haft det katastrofale ”Titanic moment”, siger han.

Du kan læse Azeem Azhars nyhedsbrev Exponential views her. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu