VIDEO: Virtual reality der kan røres og mærkes

I fremtiden vil virtuelle verdener kunne føles fysisk på kroppen. Udviklere på tysk universitet har udviklet en prototype, der udvider virtual reality-teknologien med endnu flere sanser.

Udviklingen af virtual reality (VR) går hurtigt, og nu er det lykkedes forskere fra Hasso-Plattner Instituttet under Universitet Postdam i Berlin at udvikle at VR-udstyr, der gør den virtuelle verden til noget, man kan mærke fysisk.

Teknologien anvender 360 graders film, hvor der er tilsat forskellige bevægelige dele, f.eks. døre og vægge. Ud over VR-brillerne påfører brugeren sig handsker, der opfatter bevægelserne og implementerer dem i 'spillet'.

Brugen får påsat ‘sommerfugle’ på kroppen med elektroder, som stimulerer musklerne med elektriske impulser, når brugeren rører ved noget inde i spillet. Dermed bliver det muligt at røre, bevæge og ændre ved genstande i den virtuelle verden.

De virtuelle miljøer med fysiske egenskaber vil ifølge forskerne fra Postdam Universitet blandt andet kunne bruges sundhedssektoren.

Det kan eksempelvis være i forbindelse med genoptræning af patienter, der skal genvinde førligheden forskellige steder i kroppen, eller patienter der er angstlidende og som kan have glæde af virkelighedsnære, men konstruerede scener.

LÆS OGSÅ: Virtual reality giver nye muligheder i sundhedsvæsenet

Prøv selv VR og oplev mulighederne

Hvis du vil vide mere om Virtual Reality, inviterer Khora i samarbejde med MM Next til et medlemsarrangement om teknologiens mange muligheder. Her får du også mulighed for at prøve udstyret på egen krop. 

Arrangementet foregår i Khoras lokaler den 22. februar klokken 16.30-18.00, og der er stadig billetter tilbage. Læs mere om arrangementet her.

Forrige artikel VIDEO: Vi skal regulere tech-monopolerne VIDEO: Vi skal regulere tech-monopolerne Næste artikel Høflige robothunde Høflige robothunde