Whistlebloweren fra Mærsk: Man er medskyldig hvis man tier stille

Den tidligere Mærsk-laborant Dorte Jensen blev whistleblower i 2010, da hun gik til pressen med en optagelse, der afslørede, hvordan Mærsk pressede ansatte til at fuske med målinger af spildevand og oliespildsrapporter. Det har haft store konsekvenser for hende, men hun ville gøre det igen.

Nordsøens bølger bevæger sig under produktionsplatformen. Vandet skvulper mod stålet midt ude på havet. Hvis man er trænet, kan man se det. At farven ikke er, som havets farve plejer at være. En plamage af et farvespektrum præger overfladen. Solen kaster lys på farverne. Det får dem til at skinne og danse på bølgerne. Det er tegn på, at olieudslippet fra olieproduktionen er for højt og overstiger grænseværdierne.

Det syn var Mærsk-laborant Dorte Jensen ofte vidne til, da hun sammen med to kolleger stod for at tage vandprøver og måle olieudslippet i havet fra olieboringerne ved platformen Tyra Øst.

Login

 • Anmeld

  Oluf Husted · SAS whistleblower, siden 1991

  Tillid til Mærsk

  Så længe Mærsk ikke har undskyldt deres svigt over for miljøet og deres whistleblower laborant, Dorte Jensen.

  Kan familien ikke, hvor mange nyvalgte U-Danske Bank bestyrelsesmedlemmer Mærsk end kan få valgt, bruges til at finde en ny:
  "Topchef så ren som nyfalden sne"

  "U-Danske Bank" (grundet ejerskabet i % af udenlandske aktionærer)