WWF: Blockchain kan sikre transparent og bæredygtig fødevareproduktion

Teknologien bag Bitcoin er for brugbar til at blive overladt til techgiganter og kryptospekulanter. Det mener Verdensnaturfonden WWF, der har udset sig blockchain-teknologien til at skabe transparens i værdikæderne for 14 af verdens mest miljøbelastende produkter. Det starter med tun.

Blockchain-teknologien er mest kendt som det transparente og manipulationssikrede bogføringssystem bag kryptovalutaen Bitcoin – men teknologien er meget mere end det. Den har også potentiale til at gøre verdens fødevareproduktion mere bæredygtig og transparent.

Det mener ngo’en Verdensnaturfonden (WWF), der i to år har samarbejdet med forskellige programmører og teknologistartups om at gøre blockchain-teknologien anvendelig til at gennemlyse værdikæderne for nogle af verdens mest miljøbelastende produkter, såsom palmeolie, oksekød, bomuld og tunfisk.

Og tunfiskeriet på Fiji er allerede godt på vej til at blive mere bæredygtigt. Tidligere i år igangsatte WWF således sammen med den amerikanske startup Viant, den fijianske startup TraSeable og et lokalt fiskefirma på Fiji det første pilotprojekt.

Login