Med tanke på, hvor lidt der globalt investeres i bæredygtighed, kan man med rette spørge, om den til tider nirvanaagtige optimisme omkring FN’s verdensmål egentlig står mål med virkeligheden.

FN’s verdensmål – er optimismen fortjent?

Pelle PedersenBæredygtighedsanalytiker, PKA

Politikere og medier over en bred kam vil hellere tale og skrive om banalt politisk fnidder end om det, der virkelig betyder noget for verden: FN’s verdensmåls betydning for fremtiden.

Hvor er den nationale strategi for bæredygtig udvikling?

Steen HildebrandtProfessor, Aarhus Universitet

Med dyrkning af overforbrug, priskrig og grådighed står Black Friday for mig som noget af det værste, vi har arvet fra amerikanerne. Derfor vil jeg i år slå et slag Læst 29614 gange

Udskift Black Friday med Green Friday

Jonas GiersingDirektør i Fairtrade Mærket

Bæredygtig byudvikling behøver ikke at være tør og kedelig, men kan også være hedonistisk, legende og sjov. Det viste eksemplerne fra den internationale konference ‘Urbanization & Exports’.

Bæredygtig byudvikling: Vision for et dansk eksporteventyr

Jesper NygårdAdm. direktør i Realdania

Ifølge FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, bør alle verdens lande gøre de 17 verdensmål til ’the people’s agenda’. Et nyt samarbejde imellem Det Kongelige Danske Kunstakademi og Mandag Morgen Sustainia skal Læst 2108 gange

En ny dansk nøgle til en bæredygtig verden

Lene Dammand Lund og Erik RasmussenHhv. rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademi og adm. direktør for Mandag Morgen

Den politiske debat i Danmark er næsten renset for storhed, langsigtethed og helhedstænkning. I stedet for at forholde os til, inden for hvilke grænser der fortsat kan stræbes efter vækst Læst 8368 gange

Verdensmål og planetariske grænser

Steen HildebrandtProfessor, Aarhus Universitet

Selv om valget af Donald Trump som USA’s præsident er et tilbageslag i den globale klimakamp, vil amerikanske byer fortsætte med bl.a. at nedbringe CO2-udslippet. Verdens byer er nøglen til Læst 3548 gange

Amerikanske byer redder klimaet på trods af Trump

Esben Alslund-LanthénAnalytiker, Sustainia

Menneskets evne til at blive inspireret formår under de rette omstændigheder hele tiden at udmønte sig i kreativitet og innovation, der bringer verden fremad.

Hvor finder du din inspiration?

Kigge HvidDirektør, Index: Design to improve life

Innovation handler ikke kun om vækst og arbejdspladser men også om at sikre, at forskernes viden og nye ideer bliver omsat til løsninger, som forbedrer vores hverdag.

Innovation handler også om livskvalitet

Jesper NygårdAdm. direktør i Realdania

DANMARKS FREMTID I EU: Danske erfaringer skal være forbillede for Europas omstilling til vedvarende energiforsyning. Det kræver, at vi tør indtage den progressive yderposition i vigtige energipolitiske spørgsmål.

Danmark skal fortsat være en aktør i EU’s historie

Anders StougeVicedirektør i Dansk Energi