Donald Trumps udfald mod EU, NATO og Tyskland er uhørte provokationer, der bør føre til en skarp diplomatisk reaktion over for USA’s kommende præsident.

EU-lande bør boykotte Trump

Claus KraghEuroparedaktør, Mandag Morgen

Historiens dom er entydig: Mure skaber deroute, broer skaber fremgang. Alligevel blev 2016 murens år. Måske fordi få politiske ledere evner at bygge vor tids store broer.

Mure skaber deroute, broer skaber fremgang

Peter NicolaisenPartner i Bioss og Lederskab

Der er ingen vej uden om EU. Globaliseringens negative effekter er så store, at kun overnationalt samarbejde kan løse udfordringer på nationalt og internationalt niveau.

’Folkets vilje’ kommer til kort overfor markedets kræfter

Holger K. NielsenTidligere udenrigsminister og nuværende MF for SF

Det amerikanske valg må ændre medierne og journalistikken for altid. Medierne opfattes som en del af eliten i stedet for nogen, der holder kritisk øje med den. Sandheden og tilliden Læst 9712 gange

Læren af USA-valget: Medier, magt og mistillid

Lisbeth KnudsenChefredaktør og direktør, Mandag Morgen

DANMARKS FREMTID I EU: Danske erfaringer skal være forbillede for Europas omstilling til vedvarende energiforsyning. Det kræver, at vi tør indtage den progressive yderposition i vigtige energipolitiske spørgsmål.

Danmark skal fortsat være en aktør i EU’s historie

Anders StougeVicedirektør i Dansk Energi

Nogle kampe dør aldrig. Ligestillingskampen er en sådan kamp, som stadig er meget aktuel, og som markeres af FN den 15. oktober.

Når kvindekamp og klimaforandringer hænger sammen

Jonas GiersingDirektør i Fairtrade Mærket

DANMARKS FREMTID I EU: Uanset hvor meget man prøver at lukke øjnene, er den manglende folkelige opbakning og EU’s voksende legitimitetskrise et faktum. Det skal vi pro-europæere forstå og handle Læst 1377 gange

EU-eliten er sin egen værste fjende

Jens Jonatan SteenDebattør og chefredaktør på Netavisen Pio

De aktuelle problemer i Tysklands største bank ender ikke med et krak a la Lehman Brothers, men det er en stresstest af eurozonens nye banktilsynssystem. Deutsche Bank undgår næppe en Læst 1230 gange

Deutsche Banks nedtur tester det europæiske banksystem

Jacob Funk KirkegaardSenior Fellow v/ Peterson Institute for International Economics

DANMARKS FREMTID I EU: Vi har brug for, at EU bidrager til at skabe et konkurrencedygtigt Europa, som står stærkt i den globale konkurrence.

Danmark skal kæmpe for egne interesser – gennem EU

Karsten DybvadAdm. direktør, DI

DANMARKS FREMTID I EU: I en tid, hvor EU er kastet ud i nye udfordringer på grund af Brexit, immigrationskrisen og økonomisk usikkerhed, er det vigtigt, at Danmark ikke lukker Læst 398 gange

Danmark skal handle i og med Europa

Kasper ErnestEU-chef, Dansk Erhverv