• Erik Rasmussen · Sustainia

  Et disruptionsråd for politisk lederskab?

  Jeg er overvældet over de mange gennemarbejdede og veltænkte kommentarer til min klumme. De viser at der eksisterer en reel og dyb interesse for de udfordringer , Danmark konfronteres med - herunder det akutte behov for politisk lederskab.

  Jeg har igennem årene tænkt meget over,hvordan vi bevæger os fra de klare holdninger til konkrete handlinger. For mig er der ingen tvivl om, at der er et opsparet behov for at nytænke, hvordan demokratierne omstiller sig til en ny virkelighed med en helt nye type problemstillinger. Desværre har vi en vis berøringsangst overfor at pille ved demokratiet og nytænke, hvordan det kan udfoldes. Men det er ligesom med klimaforandringerne: Jo længere vi venter med at handle, des større bliver omkostningerne.

  Så hvad nu hvis man havde modet til at nedsætte en form for " disruptionsråd for politisk lederskab" med netop den opgave at definere hvilken form formdemokratisk politisk lederskab der er nødvendig for:

  - at skabe større tillid til det politiske lederskab
  - at sikre et større folkeligt engagement i de politiske dagsordener
  - at tilpasse den demokratiske styreform til vilkårene i morgendagens samfund

  Andre opgaver kunne tilføjes. Men netop et land med så stolte demokratiske traditioner som Danmark burde her være lige så meget en foregangsnation som vi har været med velfærd, grøn omstillng m.v. Men nu er omstillingen til et bæredygtigt politisk lederskab nok den p.t. største udfordring. Og den kræver mere end noget andet hurtig og modig nytænkning.

  Blot en ide. Og endnu en gang tak for alle kommentarerne.