• Hanne Koplev · dyrlæge

  Myter eller videnskab?

  I dag er der så mange individer med vaccine-skader, at alle i befolkningen stort set kender en personligt, hvilket naturligt nok skaber bekymring.
  Når disse ”bekymrede borgere” stiller spørgsmålstegn ved vacciners effekt og sikkerhed anvender cand.psych. Anders Colding-Jørgensen nedgørende ord, som: - folkepropaganda, - modstandere af medicinalindustrien, - konspirationsteoretikere.
  Det ville klæde Anders Colding-Jørgensen, hvis han i stedet havde forsøgt at fremføre uvildig videnskabelig dokumentation for HPV-vacciners effekt og sikkerhed.
  Derved ville Anders Colding-Jørgensen erfare, at en sådan ikke findes, men at de ansvarlige myndigheder og mange i lægestanden ikke har formået at skelne mellem myter/ propaganda fra vaccineindustrien og videnskab.
  Hvis de danske sundhedsansvarlige myndigheder påstår, at HPV-vaccinerne er sikre og effektive, bør de kunne fremkomme med det videnskabelige bevis for, at vaccinerne er undersøgt ved den anerkendte videnskabelige metode, som er den dobbeltblindede, randomiserede, placebo-kontrollerede forsøgsmetode.
  I øvrigt vil jeg gøre Anders Colding-Jørgensen opmærksom på, at det er uvidenskabeligt at konkludere på negativ bevisførelse.
  Lad os da få en debat om vacciner på en nuanceret og videnskabelig niveau.