Gå til det nye mm.dk
view counter

Tænketanken for radikal velfærdsinnovation

Hvordan får vi mere effekt af innovationen?

Ser vi med kritiske øjne på den innovation, der foregår i velfærdsorganisationerne, er det svært med sikkerhed at sige, at vi får nok ud af indsatsen. Det er den udfordring, som Tænketanken er sat i verden for bedre at forstå. På trods af stor forandringsvilje og interesse for innovationen hos offentlige ledere og medarbejdere, så er det nemlig oftest sådan, at de virkelig radikale effekter udebliver fra projekterne. Men hvorfor?

Principperne bag radikal velfærdsinnovation er forskellig fra den praksis, vi ser i langt de fleste offentlige innovationsprojekter, som vi kan kalde for trinvis eller inkrementel. Radikal velfærdsinnovation handler først og fremmest om at lave nye løsninger ved at gentænke problemernes kerne. Det lyder banalt, men det er sværere sagt end gjort.

17 organisationer - herunder 15 kommuner - er medlemmer af Tænketanken. I perioden august 2012 til januar 2013 har Tænketanken mødtes til  fem møder rundt i landet. På alle møderne har diskussionerne handlet om, hvordan radikal effekter kan blive realiseret, men hver gang med nye perspektiver. Udover oplæg og indspark fra en række af Tænketankens medlemmer har en række eksperter besøgt møderne og givet indspark til diskussionerne.

Viden, perspektiver og udfordringer er sammenfattet i en rapport, der udkom 24. januar 2013 på Velfærdens Innovationsdag. Hent rapporten her.

Vil du vide mere om mulighederne for at bestille et oplæg om Radikal Velfærdsinnovation? Klik her for at læse mere.

Se indslaget fra tænketankens lancering i august. Find flere videoer på MM TV.

Gå til top

Gå til top

Mandag Morgen,
Valkendorfsgade 13, Postbox 1127, 1009 København K, Tlf: +45 3393 9323, Fax: +45 3314 1394,
Følg Mandag Morgen:

Credits

Executive Summary er låst. Log ind eller klik hér og få gratis adgang til resuméer.

Artiklen er låst. Log ind eller tegn abonnement hér.